Web Analytics
scris joi, 25.08.2022

Caz șocant în Italia! Bărbat infectat simultan cu variola maimuței, Covid-19 și HIV

Un bărbat din Italia în vârstă de 36 de ani a fost testat pozitiv cu variola maimuței, HIV și Covid în același timp.

Caz șocant în Italia! Bărbat infectat simultan cu variola maimuței, Covid-19 și HIV

Din ce le-a spus medicilor, primele simptome au început după ce s-a întors dintr-o călătorie în Spania, acolo unde întreținut relații sexuale cu bărbați, fără să se protejeze. Nu a luat în seamă, inițial, simptomele – spune el – pentru că erau specifice unei răceli banale. La scurt timp, a avut o erupție pe brațul stâng care s-a extins pe tot corpul, ceea ce l-a determinat să meargă de urgență la spital. Aici a fost testat pozitiv cu virsul Covid-19, variola maimuței și HIV.

„Acest caz evidențiază modul în care simptomele variolei maimuțelor și Covid se pot suprapune și confirmă că, în cazul co-infecției, colectarea anamnestică și obiceiurile sexuale sunt cruciale pentru a pune diagnosticul corect”, au spus într-un raport cercetătorii de la Universitatea din Catania, notează realitatea.net.

Citește și: Prințul Charles și-a lansat primul parfum! Costă 152 de lire sterline

„Rețineți că tamponul orofaringian al variolei maimuței a fost încă pozitiv după 20 de zile, ceea ce sugerează că acești indivizi pot fi în continuare contagioși timp de câteva zile după remisiunea clinică”, se arată în document.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *