Web Analytics

SUA: O doză de vaccin împotriva variola maimuței ar putea fi împărțită la cinci pentru a fi imunizate mai multe persoane

de | 10.08.2022 08:22 | Actualitate, Home

În Statele Unite ale Americii, autoritățile sanitare analizează posibilitatea de a împărți o doză de vaccin contra variolei maimuței la cinci indivizi. Astfel, vor putea fi vaccinate mai multe persoane iar doza împărțită se va administra sub piele, nu intramuscular.

Înainte ca Agenția pentru Medicamente din SUA să autorizeze împărțirea unei doze la 5 și administrarea vaccinului sub piele, Departamentul de Sănătate american trebuie să emită o nouă declarație de urgență, lucru care s-ar putea întâmplă în următoarele zile, notează New York Times.

Citește și: Produsele societății Argcoms din Curtea de Argeș expuse la NATO Charity Bazaar

Decizia ar duce la un număr mai mare de doze disponibile, asta după ce în ultima perioadă cererea a ajuns să fie mult peste stocul actual din SUA. Administrația Biden s-a confruntat deja cu un val de critici pentru că a fost prea lentă să transporte vaccinul din Danemarca. Vaccinul este administrat acum în două doze, la o perioadă de 28 de zile, intramuscular.

Studiile privind administrarea sub piele a vaccinului împotriva variolei maimuței se limitează în esență la o singură cercetare, notează jurnaliștii americani, transmite Europa FM. Totuși, sunt specialiști care critică această metodă.

Citește și: Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi-a propus ca majoritatea apelurilor de proiecte pentru perioada de programare 2021-2027 să fie lansate până la sfârşitul anului 2023

Peste 8.900 de cazuri de variola maimuței au fost confirmate până cum peste ocean.

Foto: descriptiv – google.com

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *