Web Analytics
scris luni, 08.08.2022

Urmează o minivacanță de trei zile

Luni, 15 august, este zi liberă legală, de Sfânta Maria. Dat fiind faptul că 15 august pică luni, urmează o minivacanță de trei zile. Așadar, românii nu vor munci sâmbătă, duminică și luni.
Nu toată lumea va fi liberă. Deși în Codul muncii este prevăzut faptul că salariaţii au dreptul la zile libere cu ocazia sărbătorilor legale naţionale, anumite categorii de angajaţi trebuie să se prezinte la muncă şi în aceste zile. Este vorba despre persoanele ce lucrează în unitățile sanitare și în unitățile de alimentație publică, dar și în locurile în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității.

Urmează o minivacanță de trei zile

Citește și: Cercetare statistică postrecensământ la Pitești și Băbana


În acest an, românii vor mai avea liber pe 30 noiembrie – Sfântul Andrei, de 1 Decembrie – Ziua Națională a României și 25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul.
De Sfânta Maria se sărbătorește și Ziua Marinei Române. Tradiţia sărbătoririi Marinei Române la 15 august, odată cu sărbătoarea Sfintei Maria – Praznicul Adormirii Maicii Domnului, a fost reluată după 1990. Ziua Marinei Române a fost instituită prin Legea nr. 382 din 28 septembrie 2004, iar în anul 2009 această zi a fost declarată sărbătoare naţională.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...