# Braşoveanul care a câştigat drumul de acces în Staţiunea Vitivinicolă Ştefăneşti reacţionează.
În urma articolului „A fost retrocedat drumul de acces către Stațiunea de Vinuri Ștefănești”, domnul Nicolae Antonescu din Brașov, cetățeanul care a învins în instanță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii a dorit să-i dea o replică directorului Constantin Tănăsescu. Cu titlul „Magistrații au dreptate”, brașoveanul ne-a scris: „Referitor la articolul din data de 25.12.2014, ați publicat niște neadevăruri. Mai jos, voi argumenta această afirmație. În primul rând, conducerea INCDBH Ștefănești, în instanța de judecată, nu a susținut că drumul îi este necesar. În al doilea rând, pe amplasamentul unde se afla drumul s-au efectuat 9 expertize tehnice, dar mai concludente sunt două. Le expun mai jos. Astfel, expertiza ing. Păunescu prevedea ca terenul ce urmează a fi retrocedat să fie împărțit în două loturi: lotul nr. 1 în dreapta drumului și lotul nr. 2 în stânga drumului. Avantajul era că nu era inclus drumul, eu aveam teren arabil, iar Institutul avea drumul. Dar, în ședința de judecată, conducerea I.N.C.D.B.H Ștefănești a cerut o nouă expertiză în care să se includă și drumul și toată stațiunea. Expertiza a fost efectuată de către inginerul Vlăsceanu C. Instanța de judecată a lăsat la aprecierea conducerii Institutului ce variantă să aleagă, iar Institutul a ales varianta Vlăsceanu, cea mai proastă variantă: institutul nu are drum, iar din toată suprafața retrocedată eu am 1/4 pietre, drum și asfalt… De menționat că dl. director Tănăsescu C.tin, pe unde mă prinde, mă șicanează și spune niște neadevăruri”.
„Înainte de Crăciun, ne-a pus mărăcini și plase de sârmă în drum, personalul nu a mai putut pleca acasă la ieșirea de la muncă!”
L-am întrebat și pe directorul I.N.C.D.B.H, Constantin Tănăsescu (foto), dacă a cedat de bună voie drumul, așa cum spune inginerul Antonescu, iar acesta ne-a răspuns: „Nici vorbă de așa ceva, instanța nu ne-a dat o asemenea alternativă. Să luăm stenogramele ședințelor! Dimpotrivă, noi i-am propus o suprafață de aceeași mărime, la șosea, la schimb, dar nu a acceptat!” Directorul Tănăsescu a mai completat că, de altfel, a introdus o nouă acțiune în instanță pentru obținerea drumului cu servitute. Acuzat că îl șicanează, directorul spune că singura dată când l-a văzut pe brașovean a fost în preajma Crăciunului, când acesta, împreună cu soția sa, au pus mărăcini și plase de sârmă în mijlocul drumului, nemailăsându-i pe salariați să plece acasă la terminarea programului. „Ne-a înjurat și ne-a făcut comuniști!”, a mai completat Constantin Tănăsescu.
Alina Crângeanu
0 Comentarii