Web Analytics

Fostul service IATSA Bascov, simbol al localităţii, şters de pe faţa pământului!

de | 4.07.2022 23:01 | Actualitate, Home

Fostul service IATSA din Bascov – pus la pământ! Fostul sediu al service-ului IATSA, unde în ultimii ani și-a desfășurat activitatea Auto Pro Mond a fost dărâmat.

O clădire reprezentativă a comunei, având o arhitectură aparte care dădea o notă proprie zonei, a fost demolată. În locul acesteia va „răsări” un nou hypermarket Lidl. Aflată sub patronajul lui Constantin Nicolescu, fost președinte al CJ Argeș și construită în perioada în care fratele său, Valeriu Nicolescu, era primar al Piteștiului (1974-1982), clădirea, cu terenul aferent, a fost tranzacționată contra sumei de 3 milioane de euro.

Citeşte şi: Noii proprietari ai uzinei Ford din Craiova anunţă investiţii de 490 de milioane de euro

Pe reţelele sociale, argeşenii s-au arătat de-a dreptul indignaţi şi revoltaţi de decizia demolării fostului service din centrul localităţii pentru a face loc unui hypermarket Lidl. Vă prezentăm mai jos câteva din reacţiile virulente ale internauţilor:

,,Nemernicilor, ceva producție nu puteați face în această clădire! Un nemernic, domnul Nicolescu! A făcut un an jumătate de pușcărie (“cocolit” și acolo la câți angajase și în acest sistem) și acum a terminat cu pădurile sau nu, a început să cumpere imobiliare lăsate să se degradeze, intenționat. O țară coruptă până în nucleul ei.”

,,Vânzând această clădire Nicolescu a umflat câteva milioane de euro. A construit-o el?”

,,Tatăl meu cu echipa lui au stat agățați în centura la zeci de metri să sudeze bucățică cu bucățică, de li s-au stambat degetele din cauza cleștelui de sudură, si voi ce faceți, distrugeți truda lor?!”

,,Mare păcat! Nu mai avem restauratori? Se putea face ceva cu o asemenea clădire! Nu știm decât să dărâmăm, atât! De făcut, facem din pereți sandvișuri că-i mai… trainic!”

Citeşte şi: Consolidarea și reabilitarea Colegiului Național ”Zinca Golescu”, în atenția specială a primarului Gentea

Acestea sunt doar o parte din sutele de comentarii care arată nemulţumirea locuitorilor din zonă legat de viitorul clădirii emblemă a Bascovului. Astfel, după aproape 40 de ani de, fostul service aflat sub zodia fraţilor Nicolescu, a dispărut, lăsând în urmă un gol imens, luând cu ea şi identitatea locului cu care argeşenii erau obişnuiţi.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *