Web Analytics

Egipt, o destinație din ce în ce mai populară pentru vacanțele românilor

de | 22.06.2022 15:39 | Actualitate

Cu o istorie fascinantă care datează încă din zorii civilizației, Egiptul este apreciat ca una dintre cele mai vechi destinații turistice de pe pământ. Templele și piramidele legendare ale națiunii africane au captat imaginația călătorilor de-a lungul timpului.

Deși majoritatea oamenilor vin în Egipt pentru a vedea monumentele sale antice, atracțiile naturale sunt și ele pe lista călătorilor. Coasta Mării Roșii este cunoscută pentru apele sale limpezi turcoaz și recifele de corali luxuriante, în timp ce deșertul Sinai oferă un peisaj impresionant, cu dune de nisip și vârfuri muntoase.

Indiferent de tipul de vacanță pe căutat, acesta poate fi găsit cu siguranță în Egipt. Cu amestecul său de peisaje uimitoare, cultură bogată și facilități de lux, acest tărâm antic continuă să încânte vizitatorii din toate colțurile lumii.

Oamenii sunt în mod natural interesați de ceea ce s-a întâmplat în trecut, iar istoria e un subiect intrigant. Egiptul antic este una dintre cele mai vechi civilizații cunoscute, datând de peste 5.000 de ani. Iar fiindcă arheologii au reușit să descopere o mulțime de artefacte intacte din acea perioadă, au putut să ofere indicii despre modul în care trăiau acești oameni.

Descoperirile ne-au permis să aflăm despre limba egipteană, credințele lor religioase, despre structura lor politică și chiar despre modul în care își pregăteau hrana.

Studiul civilizației egiptene antice este, prin urmare, esențial pentru a înțelege originile civilizației moderne. În plus, domeniul arheologiei face în mod constant noi descoperiri care pot ajuta la punerea în lumină a unor aspecte necunoscute până acum ale acestei culturi fascinante.

Prin urmare, există întotdeauna ceva nou de învățat despre Egiptul Antic, ceea ce face din acest subiect unul care va continua să ne capteze imaginația pentru mulți ani de acum înainte. Astfel, Egiptul Antic a fost întotdeauna o sursă de fascinație pentru oamenii din întreaga lume.

Egiptul – mereu o sursă de inspirație pentru filme și jocuri

Istoria și cultura bogată a acestei regiuni a inspirat mulți regizori și dezvoltatori de jocuri de-a lungul anilor. Filme precum Zeii Egiptului, Cleopatra sau seriile Scorpion King și Mumia s-au bucurat de un succes impresionant la vremea lor și continuă să o facă și în zilele noastre.

Fascinația Egiptului Antic și a comorilor pierdute a determinat mulți dintre producătorii de jocuri de cazino să lanseze titluri inspirate din această zonă. Book of Ra (Novomatic, 2004) și Book of Dead (Play n GO, 2016) sunt două din cele mai accesate jocuri din colecția de sloturi online NetBet chiar și acum, după atâta vreme de la lansare.

Ce să vizitezi în Egipt?

Egiptul este un tărâm cu o istorie și o cultură fascinante, iar vizitatorii de toate vârstele au la dispoziție o mulțime de lucruri interesante de făcut. Cel mai popular obiectiv turistic este Marea Piramidă din Giza – ultima minune a lumii antice.

Pentru amatorii de senzații tari, o vizită la Hurghada este obligatorie. Acest mic sat de pescari găzduiește unele dintre cele mai bune scufundări din Egipt, unde puteți explora o lume subacvatică vibrantă, plină de pești și corali.

Dacă vă aflați cu familia, vă puteți bucura de o plimbare cu barca pe lacul Qarun, unde se pot admira priveliștile uimitoare și aprecia natura. Iar pentru cei care caută adrenalină, se poate lua în considerare posibilitatea de a face o plimbare cu Quad Bike-ul în deșertul deschis din apropierea Piramidelor din Giza.

Oricare ar fi activitățile pe care alegeți să le faceți în timp ce vă aflați în Egipt, cu siguranță vă puteți crea amintiri care vor dura o viață întreagă.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *