Mesajul critic a fost postat pe un grup de WhatsApp, apoi preluat și distribuit de Lucian Mîndruță pe contul său de FB
Şefa IŞJ Argeş, Alina Manea: „Îmi pare rău că a rămas cu această amintire de la Argeș, dar de aici până la a arunca cu noroi într-o organizație care s-a implicat, e cale lungă”
Între 17-21 aprilie, la Pitești s-a desfășurat Olimpiada Națională de Engleză, la care s-a scris o „poveste fără pereche”, după cum a declarat Alina Manea, inspector general școlar, la finalul concursului.
„Povestea fără pereche” nu a fost văzută la fel de frumos de elevii care au participat la olimpiadă. Într-o postare apărută pe un grup de socializare și distribuită de jurnalistul Lucian Mîndruță, se fac cunoscute mai multe aspecte ce privesc modul de organizare a olimpiadei, dincolo de desfășurarea concursului în sine.
Conform postării, al cărei autor este un elev participant la olimpiadă, transportul și cazarea au fost principalele probleme pe care le-au întâlnit cei peste 360 de elevi veniți în Argeș din alte județe ale țării, împreună cu profesorii coordonatori.
„Camerele aveau încălzirea defectuoasă. (…) Pentru premiere nu ni s-a oferit transport”
Concurenții cazați la Hotel „Dinastia”, la Bascov, și Hotel „Carmen” (două dintre cele patru spații de cazare puse la dispoziție), la Pitești, spun că încălzirea nu funcționa și nu exista nici apă caldă, iar transportul de la cazare și până la locul de desfășurare a olimpiadei nu a fost gratis, așa cum au promis organizatorii inițial.
„Experiența de la cazare nu era tocmai una plăcută. Profesorii supraveghetori de la probe au discutat cu noi despre locurile de cazare și ne-au spus că atât Hotel «Dinastia», cel din Bascov, cât și Hotel «Carmen», din centrul orașului, se aflaseră în insolvență înainte de participarea noastră. Camerele aveau încălzirea defectuoasă și ni se ofereau radiatoare electrice pentru prizele care mai că ieșeau din perete. Dușul se bloca de fiecare dată când îl foloseai, iar robinetul ba dădea, ba nu dădea apă caldă”, se arată în postarea scrisă pe Facebook de către elevii care au participat la olimpiadă.
„Ni s-a spus că avem autobuzul gratis pentru elevi ca să ajungem în oraș până după-masă, iar profesorii voluntari ne-au explicat cum ajungem la autobuz. (…) Pentru premiere nu ni s-a oferit transport, fiindu-ne menționat că ni se oferă libertatea de a alege transportul (Bolt, taxi, autobuz, mașină personală) – adică să dăm din banii noștri, super!”, mai scrie în postare.
Alina Manea: „Nu ne asociem perfecțiunea, dar nici modul degradant în care s-a vorbit despre olimpiada aceasta”
Pentru a lămuri situația, am contactat-o și pe Alina Manea, inspector şcolar al ISJ Argeș.
„Inspectoratul Școlar Argeș s-a străduit să cazeze elevii în patru locații nediscriminatorii, adică la regim de pensiune-hotel. Am cazat cei 364 de elevi în patru locații, ne-am gândit noi, cele mai potrivite conform bugetului asigurat. Referitor la transport, vă pot spune că, în momentul în care loturile de olimpici au ajuns în Argeș, au fost preluați cu mașinile personale de 90 de voluntari argeșeni, inclusiv de echipa Inspectoratului. Iar dacă nu au fost preluați cu mașinile personale, au mers cu taxiul, transport pe care l-au plătit profesorii voluntari de la Argeș.
Poate cazul elevului respectiv (elevul care a scris postarea pe Facebook – n. red.) este unul nefericit și care nu a beneficiat de acest lucru, deși nu era nicio obligație în a face asta. Iar în privința frigului despre care am citit în postarea respectivă, eu am stat în școală ore întregi și nu am simțit niciun disconfort de temperatură. Nu spun că nu pot fi divergențe, dar echipa IŞJ Argeș nu are nimic a-și reproșa.
Am fost puțin marcată când am văzut postarea, pentru că persoanele cu care am stat de vorbă în cele trei zile de desfășurare a olimpiadei nu au reproșat nimic. Asta nu înseamnă că totul a fost perfect. Eu tratez totul ca pe o experiență neplăcută pentru candidatul respectiv. Îmi pare rău că a rămas cu această amintire de la Argeș, dar de aici până la a arunca cu noroi într-o organizație care s-a implicat, e cale lungă. Fiecare are dreptul la liberă expimare și ca atare așa se și întâmplă.
Nu ne asociem perfecțiunea, dar nici modul degradant în care s-a vorbit despre olimpiada aceasta”, a declarat Alina Manea.
Citește și Transferurile de elevi aprobate de IŞJ Argeş, în dezbaterea Comisiei de Dialog Social
Vai de mine, au fost ficateii reci ? De ce nu ai chemat-o pe mamica sa-i incalzeasca ? Serios ???