Web Analytics

Câmpulungul a intrat în ”Cartea oraşelor”

de | 14.01.2022 10:30 | Cultură, Actualitate

Anul trecut, Editura Humanitas a lansat o antologie inedită, un volum apărut sub îngrijirea Andreei Răsuceanu, coordonatoarea colecției „Scriitori români contemporani”. „Cartea orașelor” cuprinde 16 texte despre tot atâtea orașe din România Mare: București, Sibiu, Cluj, Timișoara, Oradea, Chișinău, Brașov, Râmnicu Vâcea, Ploiești, Constanța, Brăila, Câmpulung Muscel, Craiova, Câmpina, Piatra Neamț și Iași. Textele reprezintă nu neapărat radiografii urbane, ci descrieri personalizate ale localităților, fie bazate pe amintiri, fie mascate prin ficțiune.

Povestirea despre Câmpulung îi aparține Corinei Sabău. Absolventă a Facultății de Litere București, autoarea este originară din Muscel. Jurnalist la Radiodifuziunea Română, Corina Sabău este o scriitoare premiată, dar și autoare de scenariu de film, fiind laureată a Premiilor Gopo din 2013 în calitate de coscenaristă a filmului „Toată lumea din familia noastră”. Ultimul roman al câmpulungencei de 47 de ani a apărut în anul 2019.
Cătălin Ioan Butoiu

Citește și Ultimul roman al argeşencei Corina Sabău, elogiat de critici: ”Este scris atât de bine, încât se citeşte dintr-o suflare”

Citește și Revista de cultură ARGEŞ împlineşte 55 de ani de la înfiinţare

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii