Web Analytics
scris luni, 08.11.2021

Prima simfonie românească, interpretată în premieră la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti organizează joi, 11 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia a Centrului Multifuncţional un nou concert simfonic. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Gheorghe Iliuță, revine, ca solist, violonistul Antal Zalai. În program: G. Bizet – Suitele Carmen Nr. 1 și 2 (selecțiuni), P. Sarasate – Zigeunerweisen, P. I Ceaikovski – Meditation op. 42 nr. 1 și, în premieră, prima simfonie românească scrisă de G. Ștefănescu – Simfonia Nr. 1 în La major.    

Prima simfonie românească, interpretată în premieră la Filarmonica Pitești

 

Citește și: Argeș. 162 de unități școlare încep activitatea fizic


După absolvirea liceului de artă, a Universității Naționale de Muzică la secția dirijat orchestră (profesori, Constantin Brâncuși și Ludovic Bács),
Gheorghe Iliuță a urmat și cursurile de master (stilistică dirijorală) și pe cele doctorale. A început studiul pianului de la șase ani, muzica devenind profesie, nu numai pasiune. A debutat, ca dirijor, în 2002, alături de Filarmonica Marea Neagră din Constanța. Și-a desăvârșit stilul urmând cursuri de măiestrie dirijorală cu Horia Andreescu, Daniel Barenboim, Marek Janowski. A dirijat majoritatea filarmonicilor din țară. A pus bazele fundației ConstantArt și a realizat numeroase proiecte pentru descoperirea tinerelor talente. În prezent este dirijor la Opera Comică pentru Copii din București.

 

CITEȘTE ȘI: ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

Antal Zalai este unul dintre cei mai interesanți și expresivi artiști de pe scena muzicală internațională. Născut în 1981, în Budapesta, a dovedit un talent muzical excepțional, la 11 ani interpretând „Concertul pentru vioară în La major” de Mozart, acompaniat de Franz Liszt Chamber Orchestra. Cântă în mod frecvent cu orchestre din Germania, Franța, Anglia, Rusia, Ungaria, Mexic. Repertoriul său concertistic depășește 25 de lucrări, de la Bach și Vivaldi la Nielsen, Haciaturian, Bartók și Enescu. Violonistul maghiar cântă pe o vioară Stradivarius din 1733. A mai fost prezent la Filarmonica Pitești în stagiunile trecute, cântând atât în recitaluri camerale, cât și cu orchestra simfonică.    

Intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde. Participarea publicului este de 30% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta masca de protecție.

Biletele pot fi achiziționate și de pe site-ul www.bilete.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită