# De finanțarea clipului, făcut cu casa ”HaHaHa Production”, s-a ocupat directoarea Alina Manea de la Colegiul „Brătianu”, iar de alegerea elevilor care să fie filmați – inspectorul general Liliana Murguleț # Deși o parte a cadrelor didactice nu privesc cu ochi buni folosirea elevilor minori în videoclip, doamnele Manea și Murguleț dau asigurări că au consimțământul scris al părinților și că totul s-a făcut legal
Copii de vârste diferite, profesori şi medici din Argeş apar într-un videoclip pro vaccinare. “Se poate” este titlul piesei în care îi vedem, printre alții, pe fostul prefect Emanuel Soare, dar și pe fosta și actuala șefă a Inspectoratului Școlar Județean Argeș, Liliana Murguleț, respectiv Alina Manea, pe care le-am contactat pentru a vorbi despre acest mesaj inedit.
De filmări și montaj s-a ocupat Vlad Popescu, un fost elev al Colegiului „Ion C. Brătianu”, care face parte din echipa de producători ai HaHaHa Production, casă de producție fondată de artistul piteștean Smiley. „Nu este făcut prin finanțarea mea, este făcut prin intermediul Colegiului «Brătianu». D-na director Alina Manea s-a ocupat. Noi am avut doar o ședință de producție vizavi de ce ne-am dorit să evidențiem în acel videoclip. Inițiativa a plecat de la mine, să facem un material, să promovăm vaccinarea și, din discuția cu Vlad Popescu și echipa lui, s-a născut această idee, să apară o melodie. Noi am fost de acord cu tema muzicală și am introdus niște cuvinte-cheie: «responsabil, fii conștient», care se regăsesc acolo, cuvinte-cheie care să îndemne către vaccinare. Din întâlnirile de la ședința de producție, hotărârea s-a luat să avem din fiecare categorie, și profesori, și medici, oameni care au cultura vaccinului și de vârste diferite”, ne-a declarat Liliana Murguleț, fostul inspector școlar general al județului Argeș.
La videoclip nu au participat și elevi de la Colegiul „Brătianu”. „Au fost copii de la Mioveni, de la o grădiniță, de la Costești, de gimnaziu. Liceeni au fost de la «Vlaicu Vodă», Curtea de Argeș, «Carol I», o studentă din Câmpulung. Profesori au fost directoarea Colegiului «Brătianu», directorul de la Școala «Mircea cel Bătrân», un profesor pensionar de la Topoloveni, dr. Tase și fiul său, directoarea Centrului Medical Muntenia….”, a mai spus Liliana Murguleț.
Alina Manea: „Toată acțiunea a fost sponsorizată de diverse persoane care au vrut să intre într-o astfel de inițiativă”
„Inițiativa a fost a d-nei inspector general Liliana Murguleț, la care eu am achiesat de îndată, pentru că îmi plac astfel de inițiative, și am susținut completamente această inițiativă. De alegerea copiilor s-a ocupat d-na inspector general Murguleț, de filmare s-a ocupat Casa de Producție HaHaHa de la București. N-a fost niciun copil de la Colegiul «Brătianu», toți copiii selectați au fost în atribuțiile d-nei inspector general de la școli din tot județul. Am stabilit să luăm copii de toate vârstele și din toate zonele județului Argeș, din toate unitățile de învățământ din Argeș. Știu cât a costat totul, dar lucrurile acestea sunt mai puțin importante în raport cu scopul și cu dorința de a se realiza acest lucru. Toată acțiunea a fost sponsorizată de diverse persoane care au vrut să intre într-o astfel de inițiativă și să rezolve o astfel de problemă, în scopul pe care foarte bine îl cunoașteți”, ne-a declarat și noul inspector școlar general Alina Manea, fosta directoare a Colegiului „Ion C. Brătianu”.
Liliana Murguleț: „Totul a fost făcut cu acordul părinților”
Întrebată dacă părinții și diriginții au fost anunțați cu privire la acest videoclip, prof. Alina Manea a spus: „E vorba despre acordurile scrise ale persoanelor implicate într-o astfel de inițiativă. Nu s-a început nimic fără. Am avut aceste discuții înainte de a demara tot procesul”.
„Totul a fost făcut cu acordul părinților. Diriginții n-au avut niciun amestec aici, au fost discuțiile făcute doar la nivelul părinților şi copiilor”, a spus și Liliana Murguleț.
Citește și Liliana Murguleţ, IŞJ Argeş: „Nu va dispărea nicio specializare de la niciun liceu”
0 Comentarii