Web Analytics
scris marți, 13.07.2021

Mărturia unui al doilea argesean atacat de urs. Anton Tuță a intrat în comă de trei ori și i s-a amputat piciorul

Anton Tuță este al doilea argeșean, victimă a atacurilor urșilor care a ales să își facă cunoscută experiența. Mărturiile sale vin în contextul în care este semnalată tot mai des apariția acestor animale, în gospodăriile oamenilor sau pe drumuri.

Mărturia unui al doilea argesean atacat de urs. Anton Tuță a intrat în comă de trei ori și i s-a amputat piciorul

VEZI VIDEO https://www.facebook.com/grigore.andreicristian/videos/554662959278246

În urma luptei sale la propriu cu ursul, bărbatul, originar din Curtea de Argeș, a intrat în comă, dar în urma mușcăturii de urs, a rămas cu piciorul amputat.
Bărbatul se afla împreună cu fiul său la plimbare, pe un deal din apropierea locuinței, tot el fiind și vicima ursului.
Pentru că a avut instinctul de apărare, victima a încercat să dea cu pumnii în animal, moment în care animalul l-a prins și i-a sfâșiat bărbatului brațul. Medicii de la Pitești au putut însă să îi salveze.

“Am fost aruncat, tăvălit și a început să mă rupă. Animalul m-a aruncat câțiva metri, dar în două secunde a fost cu labele pe mine și când a încercat cu laba, mi-a spart nasul(…). Când a vrut să mă prindă de față i-am dat cu pumnul cât am putut de tare și m-a prins de mână. Mi-a rupt toată mâna, a prins-o el, apoi am tras-o eu și m-am ales cu tendoane rupte. Medicii de la Pitești mi-au băgat o tijă și m-au reparat”.

Bărbatul mai povestește că a intrat în comă, după ce a fost mușcat de câteva ori de femur:

” Animalul m-a mușcat de trei ori de femur. De la bust în jos eram negru(…) am intrat în comă. Am fost transferat de la Curtea de Argeș la Pitești. M-au băgat în sală, legumă, aveam senzația că văd numai alb. Am deschis ochii pe moment și tot atunci am auzit:” Hai să-l salvăm repede că îl pierdem!”

Intrat în comă de trei ori, Anton Tuță a scăpat totuși cu viață, iar prin mărturia de acum în urma atacurilor, intenția sa este aceea de a trage un semnal de alarmă cu privire la prezența din ce în ce mai deasă a urșilor, în zona noastră.

 

Distribuie!

0 Comentarii