Web Analytics
scris miercuri, 06.11.2013

Dezinteres! Şcoala de Fotbal Aripi, pe urmele „defunctului” FC Argeş

Așa cum se știe, FC Argeș, un club de mare tradiție în fotbalul românesc, se află în insolvență, iar falimentul bate la ușa grupării alb-violete. Mai mult decât atât, celebrul Centru de copii și juniori al Argeșului s-a dizolvat, iar acum pe urmele acestei entități se află, din păcate, și Școala de Fotbal Aripi Pitești. Nu putem să nu menționăm fotbaliști ca Jean Vlădoiu, Cristi Tănase, Ciprian Tănasă, Marius Bilașco sau Răzvan Raț, jucători care au fost produsul exclusiv al acestei școli de fotbal.

Dezinteres! Şcoala de Fotbal Aripi, pe urmele „defunctului” FC Argeş

În ultimii 8 ani, bugetul a scăzut de la 800 la 250 de milioane de lei vechi

De ce spunem că Aripi Pitești se află pe urmele FC Argeș? Pentru că bugetul alocat de autoritățile locale a scăzut progresiv în ultimii 8 ani. Dacă, în 2005, Primăria a alocat acestei școli de fotbal suma de 800 de milioane de lei vechi, în acest an s-au repartizat doar 250 de milioane. Trebuie precizat că acești bani, adică 250 de milioane lei vechi, ajung doar pentru activitatea a doar două grupe de copii pentru întreg anul competițional. Iar, în prezent, școala de fotbal are 14 grupe de copii și juniori și 7 antrenori. Cum a continuat activitatea fotbalistică în aceste condiții la Aripi Pitești? Ei bine, totul a fost posibil cu banii părinților.

Baza materială este la pământ, iar puștii se pregătesc la Bradu

Un alt motiv ce arată că școala Aripi Pitești se apropie cu pași repezi spre desființare este acela că în prezent baza materială, și ne referim la terenul gazonat și cel de zgură, este la pământ. Starea terenurilor este îngrozitoare, motiv pentru care copiii au ajuns să se pregătească la baza sportivă de la Bradu. Și chiar dacă a existat, iată, această soluție, lucrurile nu stau deloc roz pentru că deplasarea în comuna Bradu este încă un impediment în realizarea de mare performanță. Este adevărat că Primăria Pitești, sub tutela căreia se află baza materială, are un motiv bine întemeiat să nu investească aici în refacerea și modernizarea terenurilor. Este vorba de faptul că terenurile cu pricina se află în litigiu între Primărie și o persoană privată. Totuși, școala de fotbal are o tradiție în fotbalul românesc, ca să nu mai spunem că, dacă persoana respectivă ar câștiga în instanță dreptul de proprietate a acestui teren, nu ar putea să și dețină terenul. Legea sportului menționează faptul că o bază sportivă nu poate fi desființată, nu i se poate lua pur și simplu terenul respectiv. Autoritățile locale fiind, în acest caz, obligate să acorde respectivului proprietar un teren într-o altă locație sau despăgubiri.

„Aripi ar putea constitui o pepinieră pentru SCM Pitești”

În legătură cu această situație delicată în care se află școala de fotbal Aripi Pitești am vorbit cu Nicolae Vameșu (foto), profesorul care a crescut aici tinere talente, timp de mai bine de 40 de ani. Proaspăt pensionat, profesorul Vameșu suferă alături de antrenorii și copiii de la Aripi, însă, a ținut să precizeze că „Aripi ar putea constitui o pepinieră pentru SCM Pitești. Totul poate fi ușor, gratis și fără probleme dacă SCM-ul își dorește să promoveze în liga secundă în ceea ce privește grupele de copii și juniori. Nu înțeleg de ce nu se face pasul acesta! Se caută copii din altă parte, iar puștii de la Aripi nici nu sunt băgați în seamă! Îmi pare rău să spun, dar situația de la noi este una gravă, deși Primăria a mai investit câte ceva în baza materială a școlii, și mă refer la vestiare și terenul sintetic. Totuși, trebuie făcut ceva și cu terenul de iarbă și cu cel de zgură. Nu cred că, mult timp de acum înainte, antrenorii își mai pot face treaba la Bradu sau în altă parte. Trebuie făcut ceva!”.
Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită