# Directorul Salvamont Argeș, despre Mircea Geantă: „Era, în primul rând, un sportiv desăvârșit. Avea 45 de ani, alerga la maratoane montane, schia, era bun și la alpinism” # În accident a mai fost rănit Mircea Uță, voluntar la Salvamont Argeș
Miercuri, 26 mai, două autoturisme și o mașină care tracta o remorcă cu stupi erau staționate pe banda de urgență când un alt camion a intrat în ele, pe Autostrada A1, pe sensul de mers către Pitești, în apropierea localității Căscioarele din Giurgiu. Șoferul unuia dintre autoturismele spulberate a murit, iar șoferul celuilalt autoturism a fost rănit grav. Amândoi, voluntari cu experiență la Salvamont Argeș.
Mircea Geantă a fost înmormântat în Căpățâneni
Șoferul care a murit în accidentul de pe Autostrada București-Pitești era salavamontistul argeșean Mircea Geantă, căruia prietenii îi spuneau „Porto”. Bărbatul se afla în mașină în momentul impactului, iar mașina fost spulberată de camionul scăpat de sub control. Pompierii l-au extras dintre fiarele contorsionate cu ajutorul accesoriilor de descarcerare, însă era decedat.
Mircea Geantă era originar din Căpățâneni, dar locuia în Pitești. De peste 20 de ani era voluntar la Salvamont Argeș. A studiat la Facultatea de Silvicultură și exploatări forestiere din Brașov și se ocupa și cu apicultura, așa cum vedem și în postările sale pe Facebook.
„Eram prieteni. Era, în primul rând, un sportiv desăvârșit. Avea 45 de ani, alerga la maratoane montane, schia, era bun și la alpinism, și pe specific de iarnă, și pe specific de vară. Un tip foarte sportiv. Are și o fetiță, care este un copil foarte prietenos, foarte frumos educat. Numai la asta ne gândim, ce rămâne…”, ne-a povestit, afectat, Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeș.
Mircea Geantă a fost înmormântat duminică, 30 mai, în Căpățâneni, iar pe ultimul drum l-au condus și colegii de la Salvamont Argeș.
Bărbatul rănit în accident, tot voluntar la Salvamont Argeș, imobilizat complet o perioadă
Șoferul celui de-al doilea autoturism staționat pe banda de urgență și lovit de camion este Adrian Uță (51 ani), tot un salvamontist voluntar cu experiență. Acesta a fost rănit grav, preluat de un echipaj SAJ și transportat de urgență la Spitalul Universitar de Urgență din București, la secția Anestezie Terapie Intensivă. Nu a fost necesară operația, dar bărbatul va rămâne imobilizat la pat o perioadă de timp, până la refacere.
„Multiple fracturi de coaste, fractură de scapulă, fractură de vertebră, dar fără secționare de măduvă osoasă. Îl așteptăm acasă. O să fie imobilizat complet o perioadă și probabil că o să mergem prin rotație la el cu cele necesare traiului în casă atunci când ești imobilizat”, a explicat Ion Sănduloiu.
Salvamontiștii au aflat despre accidentul cumplit când erau la Centrul de Tranfuzie Sanguină Pitești. „Ne strânseserăm să donăm sânge și ne-a sunat un coleg și ne-a întrebat cum reușim să verificăm informația că Mircea ar fi fost implicat într-un accident. Din păcate, așa a fost. Inițial, am vorbit la Centrul de Transfuzie să rezerve sângele pentru Adi Uță. Ne gândeam că o să aibă nevoie de transfuzie, dar se pare că nu este nimic operabil. E urât, dar nu e operabil și totul «se rezumă» la imobilizare pe perioadă lungă”, a mai spus șeful Salvamont Argeș.
Citește și ÎPS Calinic şi fostul principe Nicolae au vizitat Serviciul Salvamont Gorj
Citește și Șeful Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, a salvat un uliu
0 Comentarii