Web Analytics
scris joi, 06.05.2021

Un nume pentru neşcoală

Predarea online în școli a fost la noi de două feluri: pe bune (cel puțin din partea profesorului) și încă un fel, care ar trebui să se numească „lasă-mă să te las”, dar se numește, în limbajul specializat pedagogic, „predare online asincronă” – pentru elevii și profesorii care nu se sincronizează: adică se dau doar teme, dar pe care nimeni nu se „sincronizează” să le controleze.

Un nume pentru neşcoală

Școlile conduse și cu marionete

Școlile sunt conduse, teoretic, de un organism numit Consiliu de Administrație, din care fac parte, ca să se arate că totul e într-o armonie perfectă, reprezentanți ai părinților și ai elevilor. Directorii mai cu școala vieții știu însă că orice regulă absurdă e făcută pentru a fi driblată – dacă tot e lăsată școala de izbeliște. Așa că părinții nu trebuie să fie neapărat foarte părinți – că doar nu vine nimeni să le facă testul de paternitate sau să verifice dacă mai au vreun copil fix prin acea școală. Iar elevii sunt buni să semneze pentru evaluarea profesorilor, în schimbul chiulului de la niște ore.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Ministrul Educației susține introducerea testelor de salivă în școli. „Pot fi un semnal de alarmă că există o problemă”

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...