Web Analytics

Un nume pentru neşcoală

de | 6.05.2021 13:22 | Actualitate, Culise

Predarea online în școli a fost la noi de două feluri: pe bune (cel puțin din partea profesorului) și încă un fel, care ar trebui să se numească „lasă-mă să te las”, dar se numește, în limbajul specializat pedagogic, „predare online asincronă” – pentru elevii și profesorii care nu se sincronizează: adică se dau doar teme, dar pe care nimeni nu se „sincronizează” să le controleze.

Școlile conduse și cu marionete

Școlile sunt conduse, teoretic, de un organism numit Consiliu de Administrație, din care fac parte, ca să se arate că totul e într-o armonie perfectă, reprezentanți ai părinților și ai elevilor. Directorii mai cu școala vieții știu însă că orice regulă absurdă e făcută pentru a fi driblată – dacă tot e lăsată școala de izbeliște. Așa că părinții nu trebuie să fie neapărat foarte părinți – că doar nu vine nimeni să le facă testul de paternitate sau să verifice dacă mai au vreun copil fix prin acea școală. Iar elevii sunt buni să semneze pentru evaluarea profesorilor, în schimbul chiulului de la niște ore.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Ministrul Educației susține introducerea testelor de salivă în școli. „Pot fi un semnal de alarmă că există o problemă”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii