# Conform lui Bobi Anghel, administratorul HidroConstrucția Argeș, firma sa n-a mai lucrat la imobile de patrimoniu, ci la groapa de gunoi de la Albota și la un canal de fugă făcut de Primăria Pitești pe str. Velișoara.
După cum Jurnalul de Argeș v-a informat deja, Consiliul Județean a reziliat contractul cu sicilienii de la AMP Cantieri Italia, cei care câștigaseră licitația pentru restaurarea Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna”. Motivul? Nerespectarea termenelor din contract și a condițiilor contractuale.
Într-o inspecție făcută în șantier, reprezentanții CJ au găsit o firmă care nu avea ce căuta acolo, pentru simplul motiv că ei nu fuseseră anunțați (în calitate de beneficiari ai lucrării și proprietari ai clădirii) că este vorba de un subcontractant. În opinia administrației județene, asta ar fi o altă neregulă și un motiv serios de plângere penală, mai ales că e vorba de un proiect cu fonduri UE. Dar cine e firma pe care sicilienii au trimis-o la înaintare pe șantierul improvizat, ca subcontractant? Este vorba despre HidroConstrucția Argeș, cu sediul la Bradu, o firmă care, conform site-urilor de profil, a luat ființă în 2006 și are un număr mediu de 23 de angajați. Nu are, însă, nicio legătură cu vechea societate de amenajări hidroenergetice de pe vremea lui Ceaușescu, care se cheamă, ați ghicit… tot Hidroconstrucția.
Bobi Anghel: „Noi nu vom contesta, dar italienii mi-au spus să așteptăm până la reluarea lucrărilor”
„Este prima dată când lucrăm cu AMP Cantieri, ne-au contactat dânșii. Avem contract, este depus la Consiliul Județean. Deocamdată nu se știe dacă continuăm contractul sau nu. Noi ne-am apucat de muncă, după care ne-au oprit. Ne-am apucat de interior, am făcut sondaje la fundație, să vedem starea acesteia, săpături. Am protejat scările. Ne-au dat sistare de la Consiliul Județean” – a declarat Bobi Anghel.
L-am întrebat pe Ionuț Liviu Anghel (cunoscut și ca Bobi Anghel), asociat și administrator al SC HidroConstrucția Argeș, și ce lucrări la imobile de patrimoniu a mai avut în portofoliu, ca să ne facem o părere: „Avem în portofoliul de lucrări stația de tratare mecanică de la groapa de gunoi din Albota. Am lucrat, de asemenea, și la canalul de fugă de la Velișoara pentru Primăria Pitești. Iar ca lucrări terminate, avem lucrări și la Brașov, la Sălaj… Noi, sincer, avem foarte multe lucrări, nu vom contesta, așteptăm să vedem ce spun. Iar dacă vor să întrerupem lucrările, le întrerupem, nu ne opunem. Italienii mi-au spus să așteptăm până la reluarea lucrărilor”.
Citește și Un sicilian din asocierea pentru restaurarea Galeriei de Artă Naivă a fost implicat într-un dosar legat de Cosa Nostra
0 Comentarii