Web Analytics
scris miercuri, 05.05.2021

Saga reabilitării Pieţei Primăriei continuă. După inaugurare, încă o reparare

A trecut și Simfonia! Iar după ce frumoasele aranjamente florale cu care piteștenii și-au făcut selfie au fost luate, a apărut… grozăvia: crăpături în pereți. La două luni de la inaugurarea pieței ce a costat aproape 4 milioane euro, din care numai wc-ul smart 400.000, Piața Primăriei intră din nou în reparații! Fotografiile postate de consilierul local liberal Mihai Coteț au făcut vâlvă pe internet, iar piteștenii s-au declarat revoltați, pe bună dreptate, de faptul că lucrările au fost făcute de mântuială.
„Nici două luni nu au trecut de la inaugurarea Pieței Primăriei Pitești și trebuie să cârpim investiția de 3,5 milioane de euro! Am cumpărat granit suficient de gros pentru a permite și trecerea infanteriei grele, dar zidurile au cedat nervos! Speram ca acest proiect să fi eșuat doar din punct de vedere estetic. Din păcate, și execuția lasă de dorit! Singurul lucru smart din Piața Primăriei rămâne doar wc-ul de 400.000 de euro. Deocamdată…”, a spus consilierul Coteț pe rețeaua de socializare.

Saga reabilitării Pieţei Primăriei continuă. După inaugurare, încă o reparare

„Orice deficiențe constatate în următorii 4 ani vor fi remediate pe cheltuiala exclusivă a constructorului”, răspunde Primăria Pitești

Conducerea Primăriei Pitești a reacționat și, prin intermediul departamentului de comunicare, a răspuns ziarului nostru că a notificat constructorul, care trebuie să facă reparațiile pe socoteala sa.
„Referitor la defectele de execuție constatate, în ultima perioadă, la obiectul de investiții «Reabilitare Piața Primăriei», s-a înaintat constructorului, în data de 04.05.2021, notificarea nr. 23081/04.05.2021. Prin această notificare, i-au fost aduse la cunoștință deficiențele constatate și i s-a înaintat termenul de remediere de 7 zile, respectiv până la data de 11.05.2021.
În urma notificării, lucrările de reparație vor începe în cursul zilei de astăzi (n.red. – ieri), 04.05.2021. Oricare alte deficiențe constatate în următorii 4 ani vor fi, de asemenea, remediate pe cheltuiala exclusivă a constructorului, conform contractului de execuție a lucrării nr. 39247/27.08.2019”, se mai arată în comunicat.

Reabilitarea Pieței Primăriei, contestată de la început

Reabilitarea Pieței Primăriei a fost contestată imediat după finalizare și chiar prefectul Emilia Mateescu, indignat de costurile uriașe pe care le-a presupus lucrarea, a cerut documente edificatoare. Conform contractului, constructorul este reprezentat de Asocierea constituită din SC TEHNO FLUID SOLUTIONS SRL (lider de asociere, administrată de Valentin Grigorescu), SC DELTA TERMO CONSTRUCT 1998 SRL, SC CONSTRUCȚII DRUMURI ȘI LUCRĂRI DE ARTĂ SRL și SC MODVEST CONSTRUCT SRL pe partea de proiectare (firma fiind condusă de inginerul Gheorghe June). Documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (D.A.L.I) a fost făcută de arhitectul Pompiliu Soare, cel care a declarat pentru Jurnalul de Argeș că proiectul său inițial a fost încălcat și a dus la creșterea exorbitantă a sumelor.
Trebuie menționat că, în ciuda notificărilor transmise de Primăria Pitești către constructor, marți, 4 mai, ora 15.00, nici un muncitor al firmei Tehno Fluid nu era prin piață să remedieze ceva.
Citește și Prefectul, despre WC-ul smart: „Cu 396.000 de euro se cumpără două case în centrul Piteştiului şi cu teren aferent”

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Cine-i vinovat ? Ce partid a aprobat investitia ? Vad ca singurul nume de partid mentionat in articol e USR. Deci USR e vinovat !

  2. Cata spaga si-au luat primarul PSD si consilieri PSD care au aprobat aceasta investitie paguboasa ?

  3. Bun, acestea sunt faptele dar care este explicatia dumneavoastra ca se intampla asa ? Reabilitarea pietei a costat enorm de mult si lucrarea este proasta ! Unde sunt banii, in ce buzunare ? Dati-ne o idee….

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Adrian Mutu a votat în Italia

Adi Mutu este unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști români. Fostul atacant nu s-a ferit să-și...

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită