Web Analytics
scris miercuri, 25.09.2013

Circ între primarul şi viceprimăriţa de la Cetăţeni

O neaşteptată alianţă liberalo – pedelistă a creat monştri în Primăria Cetăţeni, unde, după alegerile de anul trecut, primarul PSD Ion Toader, cu o vechime actuală de 23 de ani pe funcţie,  a avut neplăcuta surpriză să facă echipă cu un viceprimar PDL, nimeni altul decât duşmanul său de ani buni, fostul director de şcoală comunală Antonela Enache. 
Se ştie că actualul viceprimar şi-a dorit cu ardoare funcţia de primar şi a făcut tot posibilul ca să-l scoată din joc pe primarul Ion Toader, primul pas fiind în 2010, prin a-i interzice acestuia să mai profeseze (primarul fiind profesor de istorie), atunci când continua să predea câteva ore la şcoala pe care Antonela Enache o conducea cu o mână de fier, încurajată de pe margine şi de fostul ”general” Gabriel Bratu. Din păcate, Antoanela Enache a pierdut în războiul cu primarul mai multe bătălii şi, culmea ironiei, a ajuns chiar la mâna lui, după câştigarea mandatului de viceprimar. Potrivit recentelor declaraţii ale primarului Toader, roata pare să se fi întors, dat fiind că actualul viceprimar are întocmit un dosar penal pentru semnarea unui contract de lucrări. După cum declară chiar edilul, „doamna Enache, în calitatea de director de şcoală, nefiind ordonatoare de credite, împreună cu un domn ce ocupa funcţia de contabil, care de fapt nu era contabil al şcolii, a semnat un contract cu o firmă pentru executarea unor lucrări în instituţia de învăţământ pe care o conducea. Când s-a descoperit acest lucru, era prea târziu şi firma a dat în judecată primarul, Consiliul Local, directorul şi contabilul, pentru recuperarea banilor, în sumă de câteva miliarde lei”. 

Circ între primarul  şi viceprimăriţa de la Cetăţeni

Primarul Toader scoate la iveală şi alte nereguli făcute de viceprimar

Primarul Ion Toader mai spune că nu are cu cine lucra şi că tot din cauza viceprimăriței Antonela Enache comuna a ajuns la un pas de a intra în Cartea Recordurilor pentru numărul mare al dosarelor sociale. Este de menţionat că localitatea Cetăţeni are un număr de 3050 locuitori, dintre care 1000 sunt de etnie rromă, existând 300 dosare cu 1000 de beneficiari de ajutor social. 
„După un an şi ceva de la preluarea mandatului de viceprimar al doamnei Enache, m-am trezit cu 10.000 de ore de muncă pontate fără să cunosc nimic. Eu nu i-am mai dat voie să ponteze oamenii, ci numai să-i centralizeze. Pentru a putea avea o situaţie clară, i-am pus pe oameni să vină la mine cu nişte bileţele cu numele, cu data şi munca prestată în ziua respectivă, pentru ca la sfârşitul lunii să văd fiecare ce a muncit. Am ajuns la ora actuală să avem cele mai multe dosare sociale din judeţ. Am depăşit Piteştiul, Câmpulungul şi alte oraşe. Chiar şi Călineştiul, care  are 13000 de locuitori. Pentru că şi viceprimarul este considerat ales local, nu i se poate întâmpla nimic dacă nu-şi îndeplineşte sarcinile funcţiei. Primarul poate eventual să-i delege anumite atribuţii. Şi atunci i-am spus doamnei Enache că nu se mai poate ocupa de pontaje, pentru că este şantajată de rromi, pentru că au fost alegătorii ei. Am fost nevoit să pun un alt salariat să facă acest lucru”, ne-a declarat primarul Ion Toader.

Viceprimărița Antonela Enache: ”Domnul primar mi-a luat toate atribuțiile”

Așa cum era normal, am luat legătura și cu viceprimărița Antonela Enache, care ne-a declarat: ”Aș vrea să precizez că în cazul acelui dosar la care face referire domnul primar s-a dat NUP pe 3 septembrie. Domnul primar face presiuni și mi-a luat toate atribuțiile. În afară de asta, mi-a luat și orele pe care le aveam la școală și acest lucru mă doare foarte mult.”
Ioana Ştefan

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită