Nu doar că două comune muscelene învecinate se judecă pentru pământ, acum a reapărut și problema delimitării exacte a teritoriilor celor două unități administrative! Și asta fiindcă reorganizarea administrativ-teritorială din 1968 a provocat un amestec ignorat de cei care ar fi putut rezolva problema. Practic, terenul pe care se află comunitatea de romi de la Valea Cetățuii încă figurează în acte la Stoenești, dar oamenii de-acolo sunt identificați ca locuitori ai comunei Cetățeni.
Citește și Comunele Stoeneşti şi Cetăţeni se judecă pentru pământ
Citește și Se vinde păstrăvăria lui Ţiriac de la Stoeneşti. Aveţi 750.000 euro?
Și totuși, încercări de clarificare a situației au existat, cu preponderență în ultimul deceniu, însă grănițuirea între două localități este un atribut al administrației centrale. O adresă a unui fost reprezentant în teritoriu al Guvernului, Emilian Dragnea, indica faptul că limitele localităților sunt cele stabilite prin legea din 1968. Dar fără efect, însă, în condițiile știute ale amestecului teritoriu-locuitori. Astfel, liderul romilor din Cetățeni, Bombonel Viorel Tinca, a insistat asupra problemei. Anul trecut a inițiat o acțiune în justiție prin care a solicitat ca Prefectura, cele două UAT-uri și Oficiul de Cadastru să realizeze clara delimitare a teritoriilor celor două comune. Iar problema a picat acum în sarcina noului prefect de Argeș, Emilia Mateescu. Instanța a obligat Prefectura să inițieze, la rându-i, o acțiune în contencios administrativ, care să ducă la rezolvarea problemei care există de peste cinci decenii.
Stoeneștiul și Cetățeniul se judecă și pentru două izlazuri în suprafață de aproape 70 de hectare, fiecare parte revendicând terenurile.
Cătălin Ioan Butoiu
0 Comentarii