Web Analytics

Pamflet-șoc! Prefectul de Argeş pregăteşte noi măsuri anti-Covid pentru întreaga ţară / Un draft cu propunerile lui Soare va ajunge, dezinfectat, pe biroul premierului

de | 10.12.2020 13:16 | Actualitate, Politica si Administratie

După ce a fost primul pe țară la impunerea măștii de protecție în spațiu deschis, la două săptămâni după aceea crescând numărul cazurilor de infectare în rândul argeșenilor, prefectul Emanuel Soare vrea să ofere mai mult. Îi merge clocitoarea, așa că din mintea lui a eclozat o nouă idee despre cum o să ne ferim de virus în supermarketuri: nu mai punem mâna pe coș! Iar asta nu este tot. Prefectul Argeșului lucrează la un set de măsuri pe care vrea să le propună Guvernului ca aplicare după ce scăpăm și noi și ei de alegerile parlamentare. Pe surse am reușit să obținem o ciornă a documentului care, în dorința lui Soare, va curăța România de noul coronavirus și de alte lucruri de acest fel. Iată în continuare ce prevede actul.

Citește și Emanuel Soare a revenit la conducerea Instituției Prefectului Argeș

Citește și Suntem un popor de imperfecţi. De ce a pierdut Emanuel Soare alegerile!

Măsuri de combatere a răspândirii infectării cu Covid-19

(propunerea mea, Emanuel Soare, prefect de Argeș a doua oară)
– Se interzice difuzarea în public a cântecului ”Hora Unirii” cu ocazia sărbătorii Micii Uniri, pe 24 ianuarie 2021, din cauza versurilor incitatoare la revoltă ”Hai să dăm mână cu mână”.
– Moș Crăciun trebuie să intre în țară cu minimum 14 zile înainte de 25 decembrie, perioadă în care se va afla în izolare. La intrarea în România trebuie să prezinte două teste cu rezultat negativ, efectuate cu cel mult trei zile înainte.
– În mod evident, de Moș Nicolae nu se mai pune problema. Anul acesta a ratat… oricum sunt alegeri pe 6 decembrie.
– În supermarketuri trebuie deschise permanent ușile ieșirilor de urgență atâta timp cât temperatura din exterior nu atinge minus 20 de grade Celsius. În caz de temperaturi extreme, ușile vor fi lăsate doar întredeschise.
– Dacă masca a fost impusă obligatoriu în spații publice și apoi a sporit numărul infectărilor, înseamnă că masca a fost de vină. Propunerea este ca purtatul măștii să fie interzis, pentru derutarea noului coronavirus.
– Trebuie închise toaletele publice (fără detalii, până și Guvernul trebuie să fie decent, din când în când, în explicarea măsurilor, chiar dacă premier e Ludovic).
– Programul de vaccinare trebuie să prevadă faptul că prefecții, membrii Guvernului și președintele țării să fie printre primele categorii socio-profesionale defavorizate care să primească antivirusul cu prioritate.
– Plata salariilor pentru personalul din Poliție (inclusiv cea locală) și Jandarmerie se va face similar sistemului din învățământ și zootehnie. Adică în funcție de cap de locuitor amendat pentru că nu poartă mască de protecție.
– Dacă un președinte de Consiliu județean este depistat pozitiv la testarea PCR, acesta va fi suspendat din funcție pe perioada mereu prelungită a stării de alertă, locul său fiind luat de cel care a obținut al doilea rezultat în alegerile locale. Măsura se aplică și retroactiv.
– Dacă măsurile propuse anterior nu vor avea efectul dorit, Corneliu Cârstea va fi numit subprefect cu atribuții de prefect al județului Argeș.

Precizare:
Acest text este un pamflet și trebuie să fie acceptat ca atare. Ideea a pornit de la desele reacții necugetate manifestate de autorități în cadrul acțiunii de limitare a răspândirii infectării cu noul coronavirus (vezi majorarea neconstituțională a cuantumului amenzilor în perioada stării de urgență sau decizia de închidere a piețelor). Tocmai de aceea acest material nu trebuie să fie interpretat într-un sens care să vizeze ironic eforturile celor care încearcă să ne apere și să ne vindece de boală și nici suferința celor afectați direct sau indirect de infectarea cu Covid-19.
Un pamflet de Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii