Web Analytics

Eduard Dima, PMP: „Ne ducem această campanie onorabil, fără să folosim practicile altor candidați de a discredita contracandidații”

de | 28.08.2020 14:30 | Actualitate

La prima conferință de presă a PMP Argeș din perioada de campanie au participat: Eduard Dima, secretar general al PMP și candidat la Primăria Ștefănești, alături de dr. Oana Barbu, medic de medicină școlară și responsabil de școlile din Ștefănești – invitat din partea societății civile, Titus Voinopol, sociolog, candidat la CL Stefănești, Virgil Baciu, candidat PMP la CJ Argeș și Anca Baciu, candidat la Primăria Corbi.

Eduard Dima: „S-a propagat în spațiul public informația că am avea alianțe preelectorale. Vă confirm faptul că nu suntem în nicio alianță sau discuție nici cu PSD, nici cu PNL. Suntem singuri, am ales să fim liberi. Ne ducem această campanie onorabil, fără să folosim practicile altor candidați de a-și discredita contracandidații. (..) Ieșind în Ștefănești destul de des în ultimele 2 luni și în anii pe care i-am petrecut acolo, am observat că orașul are extraordinar de multe probleme de bază, cum ar fi lipsa racordării la rețeaua de apă, la rețeaua de canalizare, la rețeaua de gaze, blocurile sunt într-o situație deplorabilă. (..) Eu am alături oameni cu o pregătire extraordinar de solidă în mai multe domenii, medical, social, infrastructură, economic, practic, am cea mai curată listă, cu cei mai pregătiți oameni, aleși din rândul oamenilor reprezentativi ai orașului Ștefănești”.

Virgil Baciu: „Sunt pregătit pentru a lupta cu ceilalți contracandidați, pentru a demonstra oamenilor din județul Argeș că sunt cel mai  bun candidat, că pot fi cel mai bun președinte al CJ. Asta am demonstrat-o din punct de vedere administrativ, am făcut-o din poziția de antreprenor, dar și din poziția de om printre oameni. Programul meu pentru dezvoltarea județului Argeș a fost publicat. El poate fi îmbunătățit pe parcurs, dar, spre deosebire de ceilalți contracandidați, sunt singurul care are un program foarte bine structurat și prezentat cu date, cifre, pe baza unei analize făcute pe bugetul CJ în anul 2020. Adică nu vin cu povești, așa cum spun ceilalți contracandidați”. 

Virgil Baciu a comparat orașul Ștefănești cu zonele subdezvoltate de la marginea marilor orașe braziliene. „Aseară am fost și eu cu Edi în campanie în Ștefănești și când am ajuns în zona de blocuri m-am gândit visez sau în Brazilia? Pe dealurile Ștefăneștiului sunt vilele, iar în zona centrală sunt acele blocuri, care nu pot fi numite blocuri, ci ghetto-uri. Nu mă gândeam că poate fi o așa mare discrepanță între oameni din aceeași comunitate. Nu mă gândeam că un oraș ca Ștefăneștiul, cu un potențial atât de mare, cu o poziție foarte bună lângă Pitești să fie atât de subdezvoltat, să văd cum cad acoperișurile în capul oamenilor, să văd cum stau cu ligheane în casă… ”.

Anca Baciu, fiica lui Virgil Baciu, a explicat de ce a ales să candideze la primărie: „Mi-am asumat candidatura mea la Primăria Corbi pentru a continua ceea ce tatăl meu a început și pentru a fi sigură că există continuitate în toate proiectele inițiate. Am acceptat această provocare gândindu-mă că noi, tinerii, avem ceva de spus”.

Dr. Oana Barbu, medic de 16 ani în Ștefănești, a vorbit despre problemele principale care se regăsesc în școlile din oraș. „E un an în care deschiderea școlilor se va face în condiții speciale, însă înainte ca acestea să fie îndeplinite, eu cred că trebuie îndeplinite condițiile de bază ale oricărei funcționări optime ale școlilor. Mă refer aici la faptul că încă există toalete în curte la școlile din Ștefănești, încă racordarea la apă și canalizare lipsește cu desăvârșire în unele școli, iar dacă apa ajunge la robinet, e nepotabilă. Vorbesc despre canalizare realizată defectuos, vorbesc despre săli optime ca dimensiuni în cadrul grădinițelor cu program prelungit, unde este nevoie de supravegherea sălilor de mese, a dormitoarelor. Vorbesc despre lipsa a spațiilor de efectuare a educației fizice în școli și vorbesc de lipsa cruntă a personalului auxiliar, personalul care efectuează curățenia în școli, pentru care nu există niciodată buget la Primărie și vorbesc de un lucru foarte important, de un personal contractual poate sau de oferirea unui buget pentru existența în fiecare școală a unui om care se ocupă de mentenanța centralelor, pentru că s-a întâmplat de foarte multe ori să existe probleme, copiii au stat în frig o zi- două. Este necesară existența unui personal de mentenanță în toate școlile din Ștefănești, apar tot timpul probleme și asta lipsește cu desăvârșire. De asemenea, minimizarea potențialului Liceului Tehnologic „Dinu Brătianu” prin menținerea lui ca liceu. Eu consider că ar trebui schimbat statutul în Școala de Arte și Meserii, cum era în 2005, când am venit eu și, la propriu, <duduiau> atelierele care sunt foarte bine pregătite. Aici este treaba autorităților locale să ajute acei copii, care ieșeau cu o meserie, cu un carnet de șofer. Așa, ca liceu, după cum știți, nu avem nicio șansă să promovăm la bac”.

Dr. Oana Barbu a mai vorbit despre motivarea cadrelor didactice. „În 2005 aveam 2000 de copii în Ștefănești, în prezent avem 1300. Avem cadre didactice foarte bune. Pregătiți sunt, dar nu sunt motivați. Sunt foarte mulți care ar avea nevoie de condiții mult mai bune, de ajutorul autorităților ca să ajungă la standardele profesionale prin care să concurăm cu școlile din Pitești”. 

Titus Voinopol a spus că unul dintre obiectivele echipei PMP este „reducerea prăpastiei dintre clasele sociale din Ștefănești. Prăpastia asta există în toată țara, dar ca în Ștefănești nu am crezut să văd vreodată. Sunt zone extrem de bogate și la 10-20 metri sunt zone extrem de sărace. Prăpastia asta a fost întreținută sistematic de cei care s-au perindat, pentru că erau un bazin extrem de stabil de manipulat”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii