Web Analytics
scris joi, 14.02.2013

Doctorul Popa deţine 3 miliarde în cont şi se plânge că nu are din ce să trăiască

# Fostul şef al Ambulanţei a fost ridicol la procesul intentat Ministerului Sănătăţii # Pe lângă bani, dr. Gabriel Popa mai deţine o vilă în Pădurea Trivale, un apartament în Piteşti, trei terenuri şi o Honda de 33.000 de euro. # Dr. Gabriel Popa a fost destituit de Ministerul Sănătății la începutul acestui an. Cu 3 miliarde lei vechi și 13.000 euro în conturi, cu vilă în Pădurea Trivale și apartament în Pitești, cu trei terenuri, dintre care unul în Pitești, și cu Honda de 33.000 euro, dr. Gabi Popa, fostul director de la Ambulanță, a ajuns să se plângă prin instanțe că e „lipsit de salarizare”. Destituit de către Ministerul Sănătății, prin DSP Argeș, pe motiv de incompatibilitate, doctorul Gabriel Popa a plecat cu jalba-n proțap la instanța de contencios administrativ a Tribunalului Argeș, pentru a contesta decizia de destituire și pentru a cere suspendarea ei până la soluționarea cauzei pe fond.

Doctorul Popa deţine  3 miliarde în cont  şi se plânge că nu  are din ce să trăiască

Florin Niculae, liderul sindical de la Ambulanţa Argeş: „Că nu mai are din ce să trăiască, așa au interpretat colegii ce a susținut dr. Popa la proces”

Conform legii, un act administrativ poate fi suspendat doar atunci când sunt întrunite cumulativ două condiții: 1. în cazuri bine justificate; 2. pentru prevenirea unei pagube iminente. Pentru a afla cum a fost argumentată de către reclamantul dr. Gabriel Popa întrunirea acestor două condiții obligatorii pentru obținerea suspendării, l-am întrebat pe liderul de sindicat de la Ambulanță, Florin Niculae, care, atât în calitate de jurist, cât și de persoană interesată de mersul acestui proces – de vreme ce chiar dânsul făcuse niște sesizări pe la autorități competente privind incompatibilitatea fostului manager -, s-a aflat în sala de ședință atunci când s-a dezbătut cererea de suspendare. „Motivarea lui (a dr. Gabi Popa, n.r.) a fost că e lipsit de salarizare. Dacă la primul capăt de cerere, avocatul lui a spus că nu e competent Ministerul Sănătății, ci numai A.N.I., după aceea a explicat ce înseamnă cabinetul individual de familie, iar la al doilea capăt de cerere, cel privind prevenirea unei pagube iminente, a spus că e lipsit de salarizare. Că nu mai are din ce să trăiască, asta așa au interpretat colegii. Că e lipsit de salarizare, așa s-a spus. El a venit acolo, dar nu a vorbit el, ci numai avocatul lui. Nu știu de ce a venit el. Dacă ai avocat, comunici cu instanța prin intermediul avocatului, că de aia ai apărător. Eu m-am dus să văd cursul procesului.”, ne-a răspuns Florin Niculae. Instanța de contencios administrativ n-a stat prea mult pe gânduri și a respins cererea de suspendare, ce fusese disjunsă din dosarul contestației actului administrativ de destituire din funcția de manager general, ce se va judeca abia pe 5 martie a.c. Decizia Tribunalului poate fi atacată cu recurs odată cu fondul.

Deși mulge de la mai multe vaci, dr. Popa se plânge că n-are lapte

Pentru a avea un reper vizavi de situația materială a doctorului Gabi Popa, am consultat declarațiile sale de avere atât din anul numirii sale în funcția de manager general al Ambulanței, cât și la întreruperea mandatului său pe funcție. Iată ce am descoperit.
Făcând o comparație între averea declarată pe anul 2011, anul în care a fost numit la conducerea Serviciului Județean de Ambulanță, și cea declarată pe anul 2012, când deja era manager general, diferența se regăsește în depozitele sale bancare. În anul 2011, avea aproximativ 150.000 lei și 10.000 de euro, în contul deschis la ING Bank, iar un an mai târziu, în același cont se aflau depuși aproximativ 300.000 lei și 13.000 euro. Adică soldul în lei practic s-a dublat, iar cel în valută a mai crescut cu încă 3000 de euro. Asta în condițiile în care dr. Popa mai avea de plătit doar o rată de leasing la autoturismul său Honda, în valoare de 33.185 euro. Se poate spune că anul pe care dr. Gabi Popa l-a petrecut la cârma Serviciului de Ambulanță a fost unul prosper, din punct de vedere al resurselor bănești.
Că doctorul Popa ar fi lipsit de salarizare, odată ce a încetat să mai fie manager general, nici asta nu se poate spune, de vreme ce Cabinetul Medical Individual Dr. Popa G. este funcționabil și i-a adus pe anul 2011 un venit de 21.373 lei net, adică aproape 18 milioane lei vechi lunar. Ce e drept, pe anul 2012, veniturile aduse de cabinetul de medicină de familie s-au diminuat, la 8053 lei net, posibil și din motive ce țin de timpul insuficient pentru a fi și manager general, și medic de familie. Pe lângă aceste venituri, dr. Gabriel Popa este și întreprinzător particular, ca asociat unic al SC Ecosan SRL din Pitești, având ca obiect de activitate activități de asistență socială generală. Pe de altă parte, a fi manager general nu este o ocupație pe viață și nici nu poate fi pretinsă de nimeni menținerea pe o funcție publică pe motivul că altfel ar fi lipsit de salarizare. Iar a pretinde că ești lipsit de salarizare în condițiile în care ai deja mai multe mijloace de obținere a veniturilor și o situație materială cu mult peste medie, este chiar ridicol. Când ne referim la situația materială a doctorului Popa, ne gândim la trei terenuri, din care unul intravilan, în Pitești, de 500 mp, un altul de 800 mp în Moșoaia și 1/6 dintr-un teren de 28.500 mp în Teiu, moștenit în anul 2002. La acestea se adaugă o vilă de 163,32 mp la marginea Pădurii Trivale și un apartament de 54,31 mp în Pitești, plus un autoturism Honda, în valoare de peste 33.000 de euro. De asemenea, doctorul Popa și soția sa nu un nici copii, ca să poată fi invocată o eventuală cheltuială la acest capitol.

Dr. Popa: „Am considerat această dispoziție nematură și ilegală”

I-am solicitat un punct de vedere și doctorului Gabriel Popa, vizavi de motivele sale de a contesta decizia Ministerului Sănătății, dar și de a cere suspendarea acestei decizii până la soluționarea contestației.
# Am văzut că ați făcut o contestație împotriva actului administrativ prin care ați fost destituit din funcția de manager și ați cerut suspendarea lui până la judecarea pe fond. Care au fost motivele acțiunii dv?
– Eu am considerat această dispoziție nematură și ilegală, motiv pentru care am contestat-o în instanță.
# Pentru suspendarea actului administrativ, legea cere întrunirea a două condiții, una dintre ele fiind producerea unei pagube iminente. Cum ați motivat dv. producerea unei pagube iminente?
– Nu comentez în plus, față de ce v-am spus.
# Are vreo legătură cu ceea ce a spus avocatul dv., cu lipsa dv. de salarizare?
– (pe ton ridicat) Rețineți ce v-am spus, domnișoară? Că eu nu comentez în plus față de ce v-am spus.
# Întrebarea mea următoare este fără legătură cu procesul. Dv. mai beneficiați de alte venituri în afara indemnizației de manager?
– Păi eu am declarațiile de avere depuse pe site-uri. Vă puteți documenta.
# Le-am văzut…
– E în regulă. Și atunci de ce mă întrebați, dacă le-ați văzut?
# Pentru că eu vreau punctul dv. de vedere.
– Punctul meu de vedere este cel pe care vi l-am spus la începutul acestei discuții.
# Bine. Doriți să mai completați ceva la cele spuse până acum?
– Nu.
Material realizat de Adriana Gândilă

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Blocaje la Kaufland Câmpulung

Nu a trecut un an de când se căuta director pentru Kaufland Câmpulung și s-au ițit provocări diverse. Mai ales că nu a scăzut nici afluența celor...

Câmpulungul fără cap(ete)

Plecarea Elenei Lasconi la războiul contra sistemului a lăsat Câmpulungul pe mâinile acoliților care luni de zile au trebuit să se lupte pe plan...