Web Analytics

836 de cutii de iodură de potasiu au ajuns la Direcția de Sănătate Publică Argeș

de | 30.03.2022 12:58 | Actualitate

836 de cutii de iodură de potasiu au ajuns la D.S.P. Argeș, care vor fi distribuite către Medicii de Familie, conform instrucțiunilor Ministerului Sănătății.

„Administrarea de comprimate sau pastile de iodură de potasiu trebuie făcută în cazul unei urgențe doar la indicația autorităților. Nu trebuie luate în niciun caz înainte în mod preventiv ci doar dacă există un astfel de anunț public, că aceste pastile ar trebui luate, dacă există în proximitatea României un incident nuclear, iar acest incident se soldează și cu creșterea nivelului de radiații în România și există iod radioactiv în cadrul acestei radiații, altfel nu trebuie luate„, a explicat ministrul Alexandru Rafila.

f_350_200_16777215_00_images_Administrare_iod_1.jpg
f_350_200_16777215_00_images_Administrare_iod_2.jpg

”Tratamentul se administrează în timpul optim de maxim 8 ore de la anunţul autorităţilor, iar posibilitatea administrării nu trebuie să depăşească 24 de ore, pentru că atunci este inutilă şi n-are rost să administreze o cantitate suplimentară de iod”, a mai spus ministrul Sănătății. Trebuie păstrat la întuneric şi la temperaturi de maxim 25 de grade Celsius. Nu se lasă la îndemâna copiilor. Ca orice fel de alt medicament, el nu trebuie aruncat ca deşeu menajer, ar trebui dus la farmacie pentru neutralizare.

Citește și: Argeș. Amenzi pentru incendiile de vegetație uscată

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii