Web Analytics

800 de angajați de la Lisa Draexlmaier vor fi dați afară de la 1 iulie

de | 27.03.2017 15:44 | Actualitate

Grupul Draexlmaier, unul dintre cei mai mari angajatori din industria auto românească, va închide de la 1 iulie a.c. una dintre cele două filiale pe care le avea la Pitești. Iar această închidere va însemna disponibilizarea a 800 de oameni de la filiala DLR, cea mai veche fabrică din România a grupului. Închiderea DLR a fost cauzată, așa cum a precizat și Bernd Schmitt, directorul general Lisa Draexlmaier, de faptul că au scăzut comenzile și că în momentul de față această filială nu beneficiază de noi proiecte, iar comenzile au scăzut semnificativ.
După cum a declarat Nicoleta Carlugea, director Resurse Umane pentru Europa de Sud-Est în cadrul Grupului Draexlmaier, fiecare angajat disponibilizat va beneficia de 10-12 salarii compensatorii. ”Procedura de închidere a firmei va începe în mai și se va încheia în iulie”, a mai precizat Nicoleta Carlugea. Cele 800 de persoane care vor fi disponibilizate sunt în șomaj tehnic din februarie și primesc la ora actuală 75% din salariu.
Disponibilizații care primesc salariile compensatorii nu vor mai putea fi angajați în cadrul Grupului Draexlmaier timp de trei ani. ”Vom asigura un pachet de servicii-suport pentru fiecare dintre cei 800 de angajați disponibilizați”, a spus Dumitru Costin, liderul BNS.
Draexlmaier va mai rămâne cu 4.700 de angajați la Pitești, toți făcând parte din filiala SDPC a grupului. Iar planurile de dezvoltare la Pitești și în România vor continua, Draexlmaier intenționând să investească zeci de milioane de euro în țara noastră în următorii doi ani.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii