Web Analytics

8 adevăruri și 3 mituri pe care le cred oamenii despre adidași

de | 9.08.2021 16:21 | Actualitate, Economie

Lumea adidașilor este plină de zvonuri, mituri, legende urbane și tot felul de alte povești ridicole. Multe dintre acestea provin din dorința multor oameni de a fi primii care dețin informații, indiferent dacă acestea sunt adevărat sau nu.
Astăzi vom discuta despre câteva dintre aceste povești, trecând în revistă unele dintre cele incredibile (și credibile) legende urbane ale adidașilor.

Adevăr: Ilie Năstase a fost primul sportiv profesionist care a semnat cu Nike

Ilie Năstase este unul dintre cei cinci jucători de tenis din istorie care a câștigat peste 100 de titluri profesionale ATP. În 1972, el a devenit primul ambasador profesionist al lui Nike, când a semnat un contract cu compania.

Adevăr: Bill Bowerman a creat prima talpă Nike Waffle folosind un aparatul de vafe al soției sale

În calitate de antrenor de pistă la Universitatea din Oregon (și co-fondator al Nike), Bill Bowerman căuta în mod constant modalități de a le oferi alergătorilor săi un avantaj. Și, pe măsură ce se juca cu cele mai vechi versiuni de adidași Nike, acesta căuta o modalitate de a duplica tracțiunea unui crampon în cauciuc. Într-o dimineață, s-a uitat la aparatul de vafe al soției sale și asta a fost.

Adevăr: Un tip a oferit o mașină în schimbul unei perechi de adidași

În 2012, Nike Air Foamposite One s-a lansat la jocul All-Star și a stabilit un model care a schimbat pentru totdeauna modul în care erau lansați adidașii. Nike Air Foamposite One Galaxy au fost atât de populari încât magazinele au trebuit să-și închidă ușile și să nu mai vândă acest tip de adidași Nike. Cu toate acestea, cel mai impresionant moment al weekendului de lansare a fost un proprietar dispus să-și cedeze mașina în schimbul unei perechi.

Adevăr: Nike Cortez au fost fabricați inițial de Onitsuka Tiger

În timp ce Phil Knight era reprezentant de vânzări la Onitsuka Tiger, el a ajutat la dezvoltarea modelului Cortez. Ulterior, a luat cu el designul pantofului atunci când a plecat pentru a-și crea propria compania, Nike.

Adevăr: Fratele lui Adi Dassler, Rudolph Dassler, a fondat Puma

După ce a lucrat cu fratele său la Dassler Brothers Shoe Factory, care mai târziu a devenit adidas, cei doi s-au despărțit în 1948 și Rudolph a fondat „RuDa”, care în cele din urmă s-a transformat în Puma.

Adevăr: Nike Blazer a fost inițial un pantof de baschet

Deși a devenit un element de bază în arena de skateboard, Nike Blazer au fost inițial creați pentru terenul de baschet, în 1972.
Adidasi Nike pe Emag avem si haine!

Adevăr: Adidașii de baschet vânduți în China au o talpă mai groasă

Datorită cantității disproporționate de terenuri în aer liber din China, mulți dintre adidașii de baschet fabricați pentru această țară vin cu o talpă exterioară mai densă, pentru a combate jocul pe ciment. Un exemplu în acest sens este Nike Kobe 8, care pot fi comandați cu talpa XDR, în locul celei standard.

Adevăr: Batman a purtat o cizmă Nike Air Trainer

Cu tipul de bani pe care îl avea Bruce Wayne, nu este de mirare că, la începutul anilor 1990, versiunea lui Michael Keaton a lui Batman a avut norocul ca cizmele sale să fie realizate de Tinker Hatfield. Acesta a folosit Nike Air Trainer ca punct de pornire.

Mit: Vans Slip-Ons au câștigat atenție internațională când au fost purtați de Jim Carrey în rolul lui Fire Marshall Bill în filmul „In Living Color”

Adevărul este că Vans Slip-Ons au câștigat atenție și atracție internațională atunci când au fost purtați de Sean Penn în filmul din 1982, „Fast Times at Ridgemont High”.

Mit: Reebok vine de la un cuvânt britanic care înseamnă „dans”

Deși sună frumos din cauza popularității Reebok Freestyle în anii 1980, Reebok este de fapt ortografia afrikaans / olandeză a rhebok, un tip de antilopă africană sau gazelă.

Mit: adidas vine de la All Day I Dream About Sneakers

Deși sună foarte bine, numele adidas a venit de la numele fondatorului, Adolf „Adi” Dassler. Acesta a început să creeze adidași în spălătoria mamei sale, după întoarcerea din Primul Război Mondial.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii