Web Analytics
scris miercuri, 24.01.2024

74 de morți după prăbușirea unui avion militar rusesc!

Un avion militar de transport rusesc Ilyușin Il-76 s-a prăbușit miercuri, 24 ianuarie, în orașul Belgorod din Rusia, lângă granița cu Ucraina, după cum au anunțat patru instituții media pro-Kremlin, citând surse și înregistrări video postate pe rețele sociale.

74 de morți după prăbușirea unui avion militar rusesc!

Citește și: ANM. Cod galben de viscol la munte

Potrivit Digi 24, guvernatorul regiunii Viaceslav Gladkov a declarat că a avut loc un „incident” în districtul Korochansky din regiune, la nord-est de orașul Belgorod, și că va verifica locul.

Agenția de presă de stat rusă RIA Novosti a raportat că avionul transporta 65 de militari ucraineni prizonieri care erau pregătiți pentru un schimb, șase membri ai echipajului și trei ruși care escortau prizonierii.

Cu o oră înainte ca accidentul aviatic să fie anunțat, autoritățile de la Belgorod ar fi emis o alertă prin care avertizau locuitorii cu privire la un posibil atac cu rachetă. Aproximativ 30 de minute mai târziu (11:43, ora Moscovei), guvernatorul ar fi anulat alerta.

Regiunea Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a fost supusă unor atacuri frecvente din partea Ucrainei în ultimele luni, inclusiv un atac cu rachete în luna decembrie care a ucis 25 de persoane.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *