Web Analytics

73 permise de conducere reținute în Argeș în ultimele trei zile

de | 8.06.2020 12:36 | Actualitate

 

Poliţiştrii rutieri argeşeni vor fi la datorie, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi sancţionarea participanţilor la trafic, care pun în pericol siguranţa deplasării pe drumurile publice.

Specificul de relaxare al perioadei stării de alertă nu trebuie să implice slăbirea atenției în deplasările pe drumurile publice sau mai mare lejeritate în privinţa respectării normelor de circulaţie.

În perioada 5-7 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie, acţionând în special pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate aproape 600 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 200.000 de lei. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 73 de permise de conducere şi au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

Totodată, pe parcursul celor trei zile de acţiune, poliţiştii rutieri au constatat 11 infracţiuni la circulaţia pe drumurile publice. Dintre conducătorii auto depistaţi, 9 au fost sancţionaţi contravenţional, având o valoare a alcoolemiei mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar altor 6 conducători auto le-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii