7 sfaturi despre cum să cumpărați bulbi de flori

de | 11.04.2022 20:16 | Actualitate


Aceste sfaturi vă vor ajuta să cumpărați acești membrii importanți ai distribuției din grădină mai ușor.

Folosiți bulbi rezistenți la animale
V-ați săturat să vă treziți primăvara cu lalele decapitate și crocus care dispar? Cumpărați în schimb bulbi de flori rezistenți la animale.

Narcisele, sau Narcissus, sunt otrăvitoare și, prin urmare, par să aibă o rezistență totală la ronțăiala sau săparea de către animale. Ceapa ornamentală (genul Allium) are și ea un repelent încorporat, cu acel miros de ceapă al lor. Zambilele și crinii cu coadă de vulpe (Eremurus) sunt, de asemenea, cotați pentru rezistența la căprioare. Nici să nu vă gândiți să cultivați lalele sau crini (Lilium) fără protecție.

Dintre bulbii minori, crocus sunt, din păcate, și ei o delicioasă momeală pentru animale (deși se spune că C. tommasinianus este mai rezistent decât alții). Printre alegerile rezistente la animale se numără ghioceii de zăpadă (Galanthus); fulgii de zăpadă (Leucojum); aconitul de iarnă (Eranthis); gloria zăpezii (Chionodoxa); clopoțelul spaniol (Hyacinthoides hispanica); Ornithogalum, Scilla, Muscari (zambilă de struguri). Așa-numitul crocus de toamnă (Colchicum), cu florile sale târzii, se pare că nici el nu este gustos.

Unii grădinari închid bulbii delicioși în „cuști” pe care le confecționează ca dispozitive de protecție subterană împotriva săpăturilor, dar care, în cele din urmă, se transformă într-o închisoare pe măsură ce bulbii se înmulțesc și, de asemenea, arată nenatural.

Încercați bulbi pentru grădina de umbră
Dacă grădina dvs. devine un loc din ce în ce mai umbros, pe măsură ce copacii și arbuștii se maturizează, ar trebui să știți că unii bulbi, inclusiv albăstrelele și anumite specii de crini și nu numai, se pot descurca la umbră ușoară.

Adăugați bulbi cu înflorire foarte timpurie
Bulbii minori (majoritatea mici), cum ar fi aconitul de iarnă și bulbii de zăpadă și crocus, printre altele, pot completa spectacolul sezonului timpuriu, prelungind perioada de înflorire a grădinii dvs. cu multe săptămâni mai devreme decât începutul oficial al primăverii.

Nu uitați: timpuriu, mijlociu și târziu
Una dintre mantrele noastre de grădinărit: timpuriu, mijlociu, târziu. Pentru a obține un spectacol îndelungat al multor tipuri de plante cu flori (inclusiv liliac, narcise sau lalele, crini de zi, bujori și multe altele) trebuie să alegeți cu atenție bulbi de flori dintre numeroasele specii și varietăți din gen, nu selectând doar pentru culoare sau mărime, ci și pentru perioada de înflorire. Nicăieri acest lucru nu este mai important decât în cazul bulbilor. Aproape două luni de narcise sunt posibile dacă planificați corect, și aproape la fel de mult sau chiar mai mult cu restul. Cataloagele bune de bulbi de flori notează ce parte a sezonului de înflorire acoperă acea plantă (de exemplu, Narcissus extra timpuriu față de Narcissus timpuriu, de mijloc de sezon sau târziu) chiar acolo pe pagină, grupând alegerile într-un mod util.

Fiți îndrăzneț și amestecați
Încercați ceva nou. Dați-i drumul – comandați bulbi de flori pe care nu i-ați mai cultivat până acum. Vă provocăm. Și nu fiți zgârcit cu numărul fiecărui lucru; comandă mai mulți decât de obicei pentru un impact mai mare, cum ar fi 5 nu 1 sau 10 nu 5. Dacă nu ne lărgim paleta de grădinari și nu plantăm un pic mai generos, cum vom putea crește vreodată?

Comparați prețurile, dar citiți instrucțiunile
Prețurile pot varia foarte mult de la un producător la altul, dar nu vă lăsați păcăliți. Unele oferte din cataloagele de larg consum sunt prea bune pentru a fi adevărate. Asigurați-vă că citiți textele cu litere mici despre ce mărime de bulb veți primi. Un alt sfat pentru începători: amestecurile naturalizante (un amestec de soiuri de bulbi, cum ar fi mai multe Narcissus diferite) pot avea o valoare bună dacă doriți un aspect mai puțin formal, dar masiv.

Planificați-vă acum și achizițiile de bulbi de toamnă
Nu uitați: unii bulbi se vând doar primăvara, cum ar fi crinii de ananas, în timp ce alții se vând doar toamna. Notați-vă acum pentru a le comanda atunci.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *