Web Analytics

5 avantaje ale purtării echipamentului de antrenament potrivit

de | 29.04.2021 13:08 | Actualitate, Economie

Îmbrăcămintea activă a devenit elemente de bază ale garderobei pentru pasionații de fitness și pentru cei conștienți de modă.
Putem alege dintr-o multitudine de stiluri și modele și, deși unii ar putea susține că o pereche veche de pantaloni scurți și un tricou ar putea face treaba, este posibil să nu fie cea mai bună ținută pentru activitatea la alegere.

Iată 5 motive pentru care merită să investiți în acea pereche de colanți sau pantaloni Nike pe care ați pus ochii.

Confort și libertate de mișcare îmbunătățită

Asigurându-vă că îmbrăcămintea dvs. activă vi se potrivește bine, veți preveni iritarea pielii sau frecarea dureroasă, ceea ce vă va permite mai multă libertatea de mișcare. Îmbrăcămintea lejeră se poate prinde de echipamente, cele prea strânse vă pot restricționa raza de mișcare și ultimul lucru pe care îl doriți atunci când faceți un exercițiu este să vă simțiți prost. Încercați întotdeauna haine de antrenament înainte de a le cumpăra pentru a vă asigura că sunt cât mai confortabile posibil. Țesătura extensibilă, cum ar fi spandexul sau Lycra, sunt perfecte pentru antrenamentele care necesită o gamă largă de mișcare și întindere, fie că este vorba de fitness, yoga sau înot. Așadar, dacă vi se potrivesc ca o mănușă, hainele vă vor permite mișcarea nelimitată, vă vor face să vă simțiți încrezători și să nu fiți conștienți de sine.

Abilitatea de a elimina transpirația

Veți fi recunoscător că v-ați lăsat tricoul de bumbac acasă, deoarece bumbacul absoarbe ușor transpirația și păstrează umezeala, lăsându-vă să vă simțiți umed și greu. Aveți grijă să alegeți țesături ușoare, respirabile și care elimină transpirația, cum ar fi spandex și nailon sau materiale bazate pe tehnologie, cum ar fi Dri-FIT sau Coolmax. Acestea au abilitatea de a combate sudoarea de pe piele și de a o evapora prin suprafața țesăturii. Acestea vă vor lăsa să vă simțiți proaspăt, uscat și confortabil în timpul și după antrenament. Nu numai atât, acestea vă ajută să rămâneți mai răcoroși în timpul verii și mai încălzit în timpul iernii.

Suport adecvat și ferm

Doamnele vor aprecia acest lucru – un sutien sport bine echipat, cu un sprijin deosebit, este absolut esențial dacă intenționați să faceți exerciții cu impact ridicat. Vă ajută și să evitați durerile de spate. Încercați o varietate de tipuri și stiluri pentru a găsi sutienul sport perfect pentru dvs.

Vizibilitate și siguranță

Acest lucru este important mai ales dacă vă antrenați în mod obișnuit înainte de răsăritul soarelui, noaptea sau pe trasee slab iluminate. Purtând echipament luminos și reflectorizant, veți fi atenți la siguranța altor utilizatori ai drumului și a dumneavoastră. Deci, data viitoare când alergați sau mergeți cu bicicleta în zori sau amurg, amintiți-vă că este esențial să fiți văzut.

Îmbunătățește circulația sângelui și recuperarea

În timp ce vă dezvoltați arderea caloriilor, sângele vă pompează oxigenul către mușchi iar acidul lactic se acumulează ca un produs secundar. Acest lucru cauzează adesea durere, oboseală și crampe. Datorită inginerilor de țesături, îmbrăcămintea de compresie stimulează fluxul sanguin și reduce acumularea de acid lactic. Această gamă include șosete, mâneci, pantaloni scurți, colanți și bluze de compresie.

Pentru începători, îmbrăcămintea de compresie, o ramură a modei de fitness pentru femei, este îmbrăcăminte etanșă, cu panouri încorporate și presiune de suprafațe poziționată strategic. Există două tipuri de compresie utilizate; „compresie gradată”, care este mai strânsă la nivelul extremităților pentru a ajuta la creșterea fluxului de sânge înapoi la nucleul dvs. atunci când faceți mișcare și „compresie compartimentată”, care este mai strânsă în anumite zone, fiind de obicei mai potrivită pentru anumite sporturi.

Se pare că aceste articole de îmbrăcăminte fac mai mult decât să vă îmbrățișeze în locurile potrivite. Rezultatele cercetării de Born și colab. au raportat că îmbrăcămintea de compresie poate contribui la îmbunătățirea performanței și a recuperării musculare. Acest îmbrăcăminte oferă, de asemenea, sprijin suplimentar mușchilor și articulațiilor și se spune că reduce micro-deteriorarea mușchilor și poate ajuta la prevenirea sau ameliorarea leziunilor asociate cu mișcări bruște, necontrolate, care pot apărea în timpul exercițiilor fizice.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii