Web Analytics

48 de ani de la victoria FC Argeș împotriva celor de la Real Madrid

de | 25.10.2020 12:52 | Actualitate

 

Astăzi se împlinesc 48 de ani de la cel mai mare meci din istoria echipei FC Argeș, respectiv victoria din Cupa Campionilor Europeni împotriva celor de la Real Madrid. Însuși Santiago Bernabéu a venit la Pitești, iar după meci a vrut sa îl cumpere pe Nicolae Dobrin. FC Argeș a câștigat cu 2-1.

Meciul tur s-a jucat la Piteşti pe 25 octombrie 1972, iar interesul a fost uriaş, după cum îşi aminteşte Daniel Popescu (76 de ani), unul dintre fanii care au fost atunci la partidă.

”Mi-am luat bilete cu două zile înainte şi am stat aproape şase ore la coadă. Era ca şi cum ai sta la coadă să vezi un vis. Aş fi stat şi mai mult la coadă. Iar ce a fost apoi la meci… A fost ceva incredibil să vină Real Madrid la Piteşti şi să îi mai şi batem”, spune Daniel Popescu.

Şi într-adevăr meciul a fost unul de povestit nepoţilor. Dobrin a jucat fantastic şi i-a năucit pe spanioli cu driblingurile şi pasele sale. Şi tot Dobrin a deschis scorul din penalty în minutul 24. Anzarda a egalat pentru Real în minutul 41.

A doua repriză a fost clar dominată de piteşteni, care au înscris pentru 2-1 prin Prepurgel în minutul 62. FC Argeş a avut ulterior mai multe ocazii clare de a înscrie, însă portarul Garcia Remon şi neşansa au făcut ca Real Madrid să nu plece bătută mai clar de la Piteşti.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Ca Dobrin … mai rar fotbalist /egal cu Pele . Multi se dau „regi” , dar pan’acum nimeni nu i-a depasit . Perla Neagra si Perla de Pitesti nu au concurenti, acum . In viitor, sigur vor avea / timpul nu sta pe loc .