Web Analytics

45 și 38 de ani de la câștigarea celor două titluri de campioană a FC Argeș

de | 28.06.2017 10:58 | Actualitate

fc arges bunMuzeul Judeţean Argeş a organizat miercuri 28 iunie 2017 Masa rotundă cu tema „45 de ani de la cucerirea primului titlu de campioană și 38 de ani de la cucerirea celui de-al II-lea titlu de campioană a echipei F.C. Argeș”. Evenimentul a avut loc la Muzeul Sportului Argeşean ,,Campionii”.

 

Clubul FC Argeș a fost fondat în 1953 și are în palmares două titluri de campion, în 1972 și 1979, iar de-a lungul timpului a format fotbaliști de mare valoare în fotbalul românesc, precum Nicolae Dobrin, Jean Barbu, Adrian Mutu, Nicolae Dică, Dănuț Coman, Constantin Barbu, Constantin Gâlcă, Marin Radu, Bogdan Vintilă, Adrian Neaga, Constantin Cârstea, Cristian Tănase, Valentin Năstase, Constantin Stancu, Marin Radu etc.

”Este un moment special pentru iubitorii sportului cu balonul rotund din Pitești, pentru susținătorii echipei FC Argeș Pitești. Este vorba de 45 de ani de la câștigarea primului titlu de campioană națională a României de către echipa FC Argeș în 1972 și în egală măsură sâmbăta trecută s-au împlinit 38 de ani de la câștigarea celui de-al doilea titlu de campioană națională, când pe 24 iunie 1979 FC Argeș învingea în Ștefan cel Mare pe Dinamo București. Alături de noi avem onoarea să-i avem pe prof dr. Sevastian Tudor, care este și autorul singurei monografi a echipei FC Argeș, din partea clubului recent înființat, FC Argeș Pitești, pe Constantin Barbu, pe antrenorul Iordan Eftimie, pe directorul sportiv Gabi Alexe, pe Iulian Crivac și un om care a scris practic istorie pentru FC Argeș, Vasile Stan, care este un prieten al Muzeului județean și al Muzeului sportului argeșean”, a declarat Cornel Popescu, directorul Muzeului Județean Argeș.

Evenimentul a început cu intonarea imnului de stat al României, a continuat cu intonarea imnului FC Argeș, după care au fost depănate amintiri din perioada de glorie a FC Argeș.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii