Web Analytics
scris miercuri, 28.12.2022

41 de misiuni au avut pompierii argeșeni în a treia zi de Crăciun

În perioada 27.12.2022, ora 08:00 – 28.12.2022, ora 08:00, pompierii argeșeni au gestionat 41 de misiuni pe teritoriul județului.

41 de misiuni au avut pompierii argeșeni în a treia zi de Crăciun

În jurul orei 14, pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au fost solicitați să intervină în comuna Valea Iașului pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă. În urma producerii evenimentului, au ars bunuri din interiorul bucătăriei pe o suprafață de circa 20 mp, totodată, degradându-se și tencuiala pereților pe o suprafață de aproximativ 40 mp.

Paramedicii SMURD au monitorizat și transportat la spital două persoane de sex masculin, cu vârstele de 24, respectiv 22 de ani. Victima de 24 de ani a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și inferioare, iar pacientul de 22 de ani a suferit arsuri la nivelul feței și al membrelor superioare. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost modul greșit de aprindere al focului.

Trei echipaje de intervenție de la Secția de Pompieri Costești cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor și o ambulantă SMURD de prim ajutor calificat au acționat în comuna Hârsești pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o locuință de aproximativ 35 mp. În urma evenimentului nu au fost identificate victime. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost coșul, canalul sau burlanul de fum deteriorat.

Pompierii de la Detașamentul Câmpulung au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din municipiul Câmpulung, strada Grigore Alexandrescu. În urma evenimentului au ars obiecte de mobilier și materiale textile dintr-un dormitor și un hol, precum și elemente de tâmplărie. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în timpul somnului.

Citește și Platforme subterane pentru containerele de gunoi. Au început lucrările în Trivale

Un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Mioveni a intervenit în cazul unui eveniment rutier cu victimă pieton, produs în orașul Mioveni. Paramedicii SMURD au monitorizat și transportat la spital o persoană de sex feminin în vârstă de 60 de ani, care prezenta leziuni la membrul superior stâng și la membrul inferior stâng.

Pompierii au fost solicitați să intervină la un accident rutier produs între două autoturisme pe raza localității Bradu. La fața locului, pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor, iar două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean au asistat trei persoane, ulterior transportând la spital doar două dintre acestea.

De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 29 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită