Web Analytics
scris sâmbătă, 14.10.2023

350 de români, blocați în Fâșia Gaza 

350 de români sunt, în prezent, blocați în iadul din Fâșia Gaza. Ministerul de Externe de la București este în contact cu ei, spune purtătorul de cuvânt al institușiei, Radu Filip. Reprezentantul MAE a declarat, sâmbătă, la Realitatea PLUS, că instituția pe care o reprezintă este pregătită pentru ca atunci când se va ivi „fereastra de oportunitate”, cetățenii români să fie evacuați „în condiții de securitate, la fel ca și cetățenii altor state care vor fi evacuați din această zonă”. Oficialul nu a putut răspunde în ce interval de timp s-ar putea întâmpla asta. 

350 de români, blocați în Fâșia Gaza 

Citește și Pitești. Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

„Avem in atentie 350 cetateni romani aflati in Fasia Gaza. Dintre acestia, aroximativ 200 ne-au solicitat sprijin in vederea evacuarii. Situatia de securitate nu a permis ca acestia sa vina in conditii de siguranta. Nu este numai situatia lor, sunt si cetatenii altor state in aceeasi situatie”, a declarat Radu Filip, la Realitatea PLUS.

Purtatorul de cuvant al MAE nu a putut confirma daca printre romanii blocati in Fasia Gaza sunt si copii. El a reiterat insa ca MAE va raspunde „tuturor celor care au solicitat sprijin”. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...