Web Analytics

32 de mandate europene de arestare, puse în aplicare de poliţiştii români

de | 29.07.2017 16:09 | Actualitate

politiaÎn ultima săptămână, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat 725 de persoane, 83 de autovehicule, 48 de documente și 2 plăcuțe de înmatriculare, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Inspectoratului General al Poliţiei Române, în perioada 21 – 28 iulie a.c., au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 444 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).
Poliţiştii români au pus în aplicare, în ultima săptămână, 32 de mandate europene de arestare şi au depistat 138 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară, precum şi 13 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
De asemenea, pe teritoriul României au fost identificate 49 de autovehicule, au fost ridicate 34 de documente ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, precum și 2 plăcuțe de înmatriculare semnalate de statele membre.
Totodată, 281 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE. Dintre acestea, 28 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 26 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 2 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române. Partenerii din statele membre au reuşit să identifice 34 de autovehicule și 14 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii