Web Analytics

32 de benzinării verificate de polițiști, în Argeș

de | 14.03.2022 12:57 | Actualitate

În ziua de 13 martie a.c., polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secțiilor 1 și 3 Poliție Pitești, Poliției Municipiului Curtea de Argeș, precum și Poliției Orașului Topoloveni și ai secțiilor de poliție rurală arondate, au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul valorilor monetare și respectarea normelor de lucru interne.

Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană, a fost verificat modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, precum și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate private

Citește și:VIDEO. Cozi uriașe la benzinăriile din Argeș după ce s-a zvonit că prețul carburanților va ajunge la 10 lei litrul

Polițiștii au efectuat controale la 32 de societăți comerciale, stații de alimentare cu carburanți, totodată fiind efectuate verificări ale timpului de intervenție și modului de îndeplinire a obligațiilor specifice, de către prestatorii de servicii de monitorizare și intervenție.

În urma verificărilor, au fost constatate nereguli la 4 dintre obiectivele verificate, constând în aceea că măsurile stabilite prin analiza de risc la securitatea fizică nu erau implementate, fiind stabilite termene de remediere, urmând ca după expirarea acestora, polițiștii să revină pentru verificări.

Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii 333/2003 și H.G. 301/2012. 

La toate obiectivele s-a procedat la instruirea operatorilor de valori monetare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul acestora, precum și respectarea normelor de lucru interne.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *