Web Analytics
scris joi, 18.04.2024

32 de ani de când ne-a părăsit alb-violetul Bogdan Bănuță

Bogdan Bănuță s-a născut la Piteşti, pe 19 august 1965 şi a debutat la juniorii lui FC Argeş avându-l ca prim antrenor pe Mihai Ianovschi. După un prim stagiu la Dacia Piteşti, Bănuţă debutează sub bagheta lui Dobrin în prima divizie a ţării în anul 1984. Până în anul 1991 când s-a transferat la Sibiu, Bănuţă a jucat 165 de meciuri la FC Argeş, pentru care a marcat 26 de goluri.

32 de ani de când ne-a părăsit alb-violetul Bogdan Bănuță

Citește și Atenție! Semafor nou în Pitești

Mijlocaş ofensiv, cu o tehnică rafinată, Bănuţă a fost multă vreme comparat cu Hagi. A fost selecţionat de 30 de ori la juniori şi de 11 ori la naţionala de tineret. Din păcate, un groaznic accident l-a trimis în nefiinţă înainte de vreme. FC Inter Sibiu se deplasa la Bistriţa, unde avea meci de campionat cu Gloria. Autocarul sibienilor s-a răsturnat, iar Bogdan Bănuţă s-a stins din viață pe 18  aprilie 1992, împreună cu un alt coleg de la echipă, Năstase Adrian. Odihnească-se în pace!

Sursa: www.argesfc.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...