Web Analytics
scris luni, 18.04.2022

30 de ani de la trecerea în neființă a lui Bogdan Bănuță, fostul mare mijlocaș al FC Argeș

Fotbalul argeșean comemorează 30 de ani de la dispariția tragică a lui Bogdan Bănuță, fostul mare mijlocaș al echipei FC Argeș, decedat pe 19 aprilie 1992, la doar 26 de ani, într-un accident rutier.

30 de ani de la trecerea în neființă a lui Bogdan Bănuță, fostul mare mijlocaș al FC Argeș

Piteșteanul se afla în autocarul lui Inter Sibiu și se deplasa spre Bistrița, pentru un meci din prima ligă. Autocarul ardelernilor s-a răsturnat între Sibiu și Mediaș, în localitatea Șeica Mare, în accident pierzându-și viața Bogdan Bănuță și Radu Gabriel Năstase.

Citește și Pe viață și pe moarte pentru calificarea în finala Cupei României! FC Voluntari – FC Argeș, marți, ora 20.00

Născut la Pitești pe 19 august 1965, Bănuță a făcut junioratul la FC Argeș, avându-l ca prim antrenor pe Mihai Ianovschi. După un prim stagiu la Dacia Pitești, Bogdan a debutat sub bagheta lui Nicolae Dobrin în prima divizie a țării în anul 1991 când s-a transferat la Sibiu la schimb cu Marius Predatu. Bănuță a jucat 165 de meciuri la FC Argeș, pentru care a marcat 26 de goluri. A fost selecționat de 30 de ori la juniori și de 11 ori la naționala de tineret.

”Un pios omagiu celui ce a fost unul dintre cei mai talentați fotbaliști argeșeni-Bogdan Bănuță! Comemorăm 30 ani de la trecerea în neființă a celui mai bun prieten. Dumnezeu să te ierte! Vei fi veșnic în inima mea”, a postat pe FB Florin Mușat, fost coleg la FC Argeș cu regretatul fotbalist.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *