Web Analytics

30.000 de kilometri nejustificaţi cu maşinile AJOFM Argeş

de | 21.02.2013 16:34 | Dezvăluiri

# Ce vrăji a mai făcut fostul şef al şomerilor argeşeni, Iulian Nicolae. # Luat la întrebări de comisia de disciplină, fostul director Iulian Nicolae a dat vina pe șofer, spunând că el nu are carnet de conducere # Comisia de control de la București verifică și  achiziționarea unui sistem de supraveghere video și a unei instalații de climatizare, plătite cu 40% mai scump decât prețul pieței. Suspendat de ANOFM în urma verificărilor Corpului de Control de la finele anului trecut, fostul director al AJOFM Argeș, Iulian Nicolae, a dat în judecată Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă și pe președintele acesteia. Fostul şef de la Şomaj a atacat instant decizia la Curtea de Apel Piteşti, cerând daune morale în valoare de 10.000 de lei. „Eu am fost suspendat, nu înlocuit! Asta am atacat în instanţă: ordinul de suspendare. De mă judec cu ei un an şi jumătate, şi tot nu mă las! Cer să mi se dea drepturile salariale lunare de care am fost privat de la data emiterii ordinului şi până în momentul în care îmi voi relua funcţia, precum şi cei 1.500 de lei pe lună pe care îi încasam din două proiecte pe fonduri europene în care sunt manager, respectiv asistent manager de proiect”, a declarat furios Iulian Nicolae la primirea deciziei superiorilor de la București. Primul termen a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie, numai că instanța de contencios administrativ și fiscal i-a respins cererea de suspendare a… suspendării. Belicos cum îl știm, probabil că don’ Iulică nu se va lăsa cu una cu două și, până una alta, bumbăcește cu adrese comisia de disciplină care studiază năzbâtiile pe care pedelistul le-a comis din postura de șef peste șomerii din Argeș.

Şoferul a spus tot: Nicolae își ducea familia la mare și la țară cu mașina instituției și a folosit mașina în campania electorală

Se pare că descinderea Corpului de Control va avea și alte urmări neplăcute pentru acesta, întrucât anchetatorii au aprofundat subiectul, iar în cursul lunilor decembrie și ianuarie mai mulți funcționari din cadrul agenției piteștene au trebuit să dea cu subsemnatul pe la București pentru a da explicații. Cel mai speriat a fost șoferul instituției, luat la întrebări cu privire la recordul de 30.000 de kilometri pe care i-a făcut la bordul mașinilor de serviciu. Adică exact distanța la care se va afla asteroidul Apophis de Pământ, în 2029, după calculele oamenilor de știință. Omul a făcut fețe-fețe și s-a văzut nevoit să explice că o parte dintre kilometri s-au făcut pe ruta Ungheni (localitate de baștină a fostului său șef) – Pitești, pe ruta până la școala juniorilor familiei Nicolae și înapoi, pe traseul Pitești – litoralul Mării Negre, iar ca perioadă de timp în care combustibilul a curs gârlă pe bani de la buget, aceasta a coincis și cu perioada campaniei electorale. Și nici nu se putea să n-aibă belele șoferul, atâta timp cât răspunsul năucitor al directorului de la acea vreme, Iulian Nicolae, a fost că nu știe nimic și că nu are nicio legătură cu imputația, pentru că nu are carnet de conducere?! Cele două autoturisme cărora le-a fost dat peste cap kilometrajul sunt o Skoda Octavia cu numărul de înmatriculare AG 01 WNX și o Solenza cu numărul AG 97 AJO, aceasta din urmă fiind oficial repartizată Centrului de Formare de la Ștefănești, dar folosită evident în alte scopuri, pentru că angajații de acolo își amintesc doar vag că este de culoare… bleumarin… Cheltuiala cu benzina consumată și uzura mașinilor pălește însă în fața suspiciunilor care planează în jurul achiziționării sistemului de supraveghere video și a instalației de climatizare, care nu doar că depășesc cu vreo 40% prețul de piață, dar au mai și fost plătite furnizorilor anterior prospectării pieței. Întrebărilor pe marginea acestui subiect a fost nevoită să răspundă șefa de la achiziții. Așteptăm și noi cu viu interes rezultatele verificărilor din comisia de disciplină, nu de alta dar pentru a mai afla câte ceva din vrăjile pe care le-a mai făcut cu banul public fostul șef al AJOFM Argeș. Care s-a mai făcut remarcat de-a lungul carierei sale și prin folosirea neortodoxă a telefoanelor de serviciu în scopul trimiterii unor sms-uri deocheate către call-centrele specializate.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii