Web Analytics
scris marți, 29.08.2023

29 august: Zi importantă pentru creștini. Este pomenit un mare sfânt

Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul este prăznuită pe 29 august. Este ultima mare sărbătoare din anul bisericesc, pentru că pe 1 septembrie începe un nou an.
Ziua Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul este o zi de post. Ni se cere sa postim în această zi, pe de o parte ca să nu ne asemănăm cu Irod, care din cauza ospățului fără măsură, a cerut ca Salomeea să-i danseze și drept răsplată i-a oferit capul Sfântului Ioan Botezătorul, iar pe de alta parte, ca să ne asemănăm cu viața înfrânată a lui Ioan.

29 august: Zi importantă pentru creștini. Este pomenit un mare sfânt

Citește și: 29 August 1958: S-a născut cântăreţul american Michael Jackson, supranumit Regele muzicii pop


Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul este o sărbătoare cu semnificație eshatologica, precum este și Schimbarea la Față a Domnului și Adormirea Maicii Domnului. Prin Schimbarea la Față ni se descoperă chipul pe care îl va avea omul unit cu Hristos – chip de slava, prin Adormirea Maicii Domnului se arată că cel care L-a purtat pe Hristos se mută de la stricăciune la nestricăciune, în vreme ce prin această sărbătoare ni se revelează că toți cei care nu au fost străini de pocăința vestită de Sfântul Ioan Botezătorul vor ajunge in rai. Din acest motiv, Sfinții Părinți au rânduit ca cele trei sărbători să fie prăznuite in luna august, ultima lună din anul bisericesc, ca semn că acest chip al lumii va trece, ca cer nou și pamant nou vor fi (Apocalipsa cap 21).

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...