Web Analytics

27 de sportivi din opt țări participă la Turneul “BRD Argeș Open Wheelchair Tennis”

de | 2.08.2017 13:41 | Actualitate

conferinta cjÎn perioada 3 – 6 august a.c., în Argeș, la Baza Sportivă “Star” – Bascov, va se va desfășura Turneul “BRD Argeș Open Wheelchair Tennis”, un proiect al Federației Române de Tenis, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, prin care se promovează sportul de performanță în mijlocul tinerilor cu handicap. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc joi, 3 august, la ora 16.30.

Primul turneu de promovare a tenisului de câmp în rândul persoanelor cu dizabilități a avut loc în anul 2015, iar până în prezent s-au organizat 4 turnee de tenis internațional, în diferite orașe. În țara noastră sunt 7 sportivi cu dizabilități care practică tenisul de câmp în scaun rulant și care sunt în clasamentul ITF.

În acest an, la tuneul din Argeș, participă 27 de sportivi din opt țări, respectiv România, Italia, Grecia, Spania, Turcia, Republica Moldova, Irak, Croația.
“Este un turneu internațional destinat persoanelor cu dizabilități, care va avea loc pentru prima dată în județul Argeș. Ne dorim ca prin acest eveniment să promovăm sportul în rândul persoanelor cu dizabilități și, de ce nu, să atragem cât mai multe persoane cu dizabilități pentru a practica acest sport. Aș vrea să le mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment. Este cel mai mare eveniment destinat persoanelor cu dizabilități care s-a desfășurat vreodată în județul Argeș”, a spus Flavian Crăciun, președintele Turneului “BRD Argeș Open Wheelchair Tennis”.
“Este probabil cea mai specială conferință de presă la care particip. Din acest eveniment, organizat în mare parte de Flavian, cred că avem toți de învățat. Și n-o să vorbesc mult, o să încerc să fac mai mult, pentru că fiecare dintre noi putem să facem mai mult. Este un eveniment în premieră, dar și un eveniment din care fiecare dintre noi avem de învățat în tot ceea ce facem. Din ceea ce a făcut și a construit Flavian în această perioadă, toți avem de învățat. Cred că nu avem de ce să ne mai plângem că n-avem de făcut lucruri. În rest, mult succes sportivilor, încă odată felicitări lui Flavian pentru ambiția și tenacitatea de care a dat dovadă, pentru că noi și cei de la Consiliul Județean știm ce înseamnă să organizezi un turneu de tenis în condiții normale, nu în condiții specifice pentru persoane cu dizabilități, prin urmare nu pot decât să-l felicit și să mulțumesc celor care s-au alăturat acestui demers”, a adăugat și directorul executiv al ADI Servsal Argeș, Gabriel Moiceanu, care s-a implicat în organizarea turneului de tenis.
Meciurile de tenis din cadrul Turneului “BRD Argeș Open Wheelchair Tennis” se vor desfășura după următorul program:
– vineri – începând cu orele 09.00 și după-amiaza de la orele 15.00
– sâmbătă – începând cu orele 09.00 și după-amiaza de la orele 16.30.
– duminică – de la ora 09.30 va avea loc finala la simplu, iar de la ora 11.30 – premierea câștigătorilor.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii