Web Analytics

27.000 de elevi şi peste 7.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ sunt infectaţi cu Covid-19, în România

de | 3.02.2022 11:12 | Actualitate

„Ultimele raportări arătau că sunt 27.000 de elevi infectaţi şi sunt peste 7.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ. Deci era vorba de un procent de sub 1% din perspectiva copiilor şi era un procent de aproape 3% din perspectiva angajaţilor din învăţământ”, a precizat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, scrie Agerpres.

Potrivit lui Cîmpeanu, nu este necesară o revizuire a regulii conform căreia clasele trec în sistem online la apariţia a trei cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. El a oferit exemplul Franţei, unde nu se trece în online „nici măcar la apariţia unui număr de şapte, opt sau zece elevi infectaţi” în aceeaşi clasă.

Citește și:Dacia Spring, locul 14 la înmatriculările din UE, piața mașinilor electrice în 2021

„În România, pe baza unor considerente epidemiologice ce ţin de rata de vaccinare, ce ţin de nivelul de respectare a regulilor, ce ţin de mai mulţi factori, s-a decis că, totuşi, este o măsură necesară, cu atât mai mult cu cât definiţia unui focar se referă exact la apariţia a trei cazuri. Deci, conform legislaţiei din România, dacă ai trei cazuri în aceeaşi clasă, pot fi asimilate unui focar şi dacă este un focar este firesc să suspendăm activitatea. Este un lucru pe care l-am agreat împreună cu Misterul Sănătăţii, se păstrează acea regulă”, a explicat ministrul, conform economica.net.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *