Web Analytics
scris sâmbătă, 29.10.2022

26,20% dintre elevi abandonează școala înainte de clasa a XII-a 

Cu Ochii pe Educație lansează publicului raportul „Nu s-au mai întors în bancă”, prin care își propune să atragă atenția asupra fenomenului abandonului școlar din sistemul educațional românesc.

26,20% dintre elevi abandonează școala înainte de clasa a XII-a 

Prin prelucrarea datelor puse la dispoziție de Ministerul Educației am determinat faptul că 26,20% dintre elevii care au început clasa I în 2008 au abandonat școala înainte de a absolvi clasa a XII-a în 2020.

Citește și: România primește 14 milioane de dolari din SUA pentru dezvoltarea de minireactoare nucleare

Raportul cuprinde și statistici la nivel județean. Astfel, se evidențiază județele Covasna, Alba și Sibiu, având cea mai mare rată de abandon școlar în învățământul primar, gimnazial, respectiv liceal.

Abandonul școlar este un fenomen omniprezent în sistemul educațional românesc. Pentru că jumătate din misiunea noastră prevede identificarea soluțiilor pentru deficiențele pe care le semnalăm, în ultimele trei pagini de conținut ale raportului propunem statului român câteva măsuri pentru diminuarea ratei abandonului școlar.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...