Web Analytics

26 Ianuarie 1918: S-a născut Nicolae Ceauşescu, fost preşedinte al României

de | 26.01.2022 08:44 | Actualitate, Cultură, Politica si Administratie

În ziua de 26 Ianuarie 1918 s-a născut Nicolae Ceauşescu, fost preşedinte al României în perioada 1965-1989. A instituit o dictatură bazată pe cultul personalităţii. România a aavut o relativă independenţă faţă de Uniunea Sovietică (Rusia), în perioada când a fost condusă de Nicolae Ceaușescu.

Citește și: La înmormântarea omului de afaceri Laurențiu Floroiu, fost preot, nu au bătut clopotele iar preoții nu i-au rostit numele

În ultimii ani sub conducerea lui Nicolae Ceaușescu calitatea vieții a scăzut foarte mult, datorită frigului din case și lipsei alimentelor de pe piață, la care se adăuga distribuția pe cartelă a combustibililor auto.

Cauza principală pentru aceste lipsuri a fost efortul absurd al țării noastre de a plăti anticipat datoria externă, lucru realizat în primăvara anului 1989. Însă, cu toate că s-a plătit datoria externă, calitatea vieții pentru români nu a crescut.

A fost răsturnat de la putere în urma unei revolte populare în decembrie 1989 și executat prin împușcare;  (m. 25 decembrie 1989).

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii