Web Analytics
scris marți, 25.10.2022

25 octombrie – Ziua Armatei României

În 25 octombrie este sărbătorită Ziua Armatei României. Este marcată prin arborarea Drapelului naţional la sediile instituţiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi prin organizarea de ceremonii militare şi activităţi comemorative în garnizoanele din ţară, în teatrele de operaţiuni şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai Apărării.
Militarii români din teatrele de operaţiuni sărbătoresc, de asemenea, Ziua Armatei României prin organizarea unor ceremonii militare, la care sunt invitaţi şi reprezentanţi ai statelor partenere. Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

25 octombrie – Ziua Armatei României

Citește și: Reducerea la zero a poluării: europenii sunt profund îngrijorați de calitatea aerului și solicită acțiuni mai ferme


Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă vor participa la ceremonia militară şi religioasă de la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I. Evenimentul începe la ora 10,00 şi include schimbarea gărzii şi survol al unor aeronave ale Forţelor Aeriene Române, dar şi depuneri de coroane de flori. Mai multe manifestări vor avea loc în restul ţării.
Potrivit MApN, în campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 şi-au pierdut viaţa, aproape 60.000 au fost daţi dispăruţi, iar peste 330.000 au fost răniţi în luptă. După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *