Web Analytics
scris sâmbătă, 25.12.2021

25 Decembrie: Crăciunul – Aniversarea nașterii lui Hristos.

25 Decembrie: Crăciunul – Aniversarea nașterii lui Hristos.

În ziua de 25 Decembrie, anul 1 i. Hr., s-a născut Iisus din Nazareth. Fecioara Maria l-a născut pe pruncul Iisus în orașul Betleem, într-o peșteră de lângă Ierusalim, cetatea lui David.

Citește și: Exclusiv. Dezvăluiri despre căderea psihică a primarului din Beleţi-Negreşti. Directoarea şcolii, care e şi consilier local, rupe tăcerea!

Biserica spune că “îngerii înconjurau ieslea ca pe un scaun de heruvimi, căci vedeau peștera ca un cer, fiind culcat într-însa Stăpânul.

Lângă iesle erau legați un bou și un asin ca să se împlinească Scriptura: cunoscut-a boul pe cel ce-l are pe el și asinul ieslea Domnului său.

Boul acela și asinul erau aduși de Iosif din Nazaret. Asinul fusese adus pentru Fecioara cea îngreuiată, ca s-o ducă deasupra sa pe cale, iar pe bou îl adusese Iosif, ca să-l vândă și să plătească datornicul bir împărătesc și ca să cumpere cele de trebuință.

Fecioara Maria și Pruncul

Acele dobitoace necuvântatoare stând lângă iesle, cu aburul respirației lor încălzeau pe Prunc în frigul iernii și îi slujeau Stăpânului și Făcătorului”.

Citește și: Pastorală de Ziua Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos

Biserica vorbeste de mai multe minuni care au avut loc în ziua nașterii lui Iisus și arată că trei păstori s-au dus la Betleem să vadă minunea și care apoi au vestit nașterea lui Mesia, cel venit pe lume să mântuiască omenirea.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...