Web Analytics
scris sâmbătă, 22.04.2023

22 aprilie – Ziua Pământului. Care este istoria acestei zile

În fiecare an, pe 22 aprilie, oamenii din întreaga lume sărbătoresc Ziua Pământului. Această zi a fost creată pentru a crește conștientizarea cu privire la impactul pe care îl avem asupra mediului.   Ziua Internațională a Pământului a ajuns în acest an la a 53-a ediție și este marcată în toată lumea prin evenimente care urmăresc să celebreze planeta pe care trăim și natura care ne înconjoară.

22 aprilie – Ziua Pământului. Care este istoria acestei zile

Citește și: Ilarie Isac va fi cetățean de onoare al municipiului Pitești

Ziua Pământului a fost inițial propusă în 1969 de către senatorul american Gaylord Nelson. El a dorit să organizeze un eveniment care să atragă atenția asupra problemelor de mediu și să încurajeze acțiuni care să îmbunătățească situația. Prima Zi a Pământului a avut loc în 1970 și a atras o participare masivă din partea oamenilor din întreaga lume. În 1990, Ziua Pământului a devenit un eveniment global, mobilizând 200 de milioane de oameni din 141 de țări pentru a ridica problemele de mediu pe scena mondială. În 2023, Ziua Pământului va fi marcată de un miliard de persoane din întreaga lume ca o zi în care se dorește creșterea conștientizării problemelor de mediu și promovarea acțiunilor pentru protejarea planetei noastre.

Citește și: Alo, Instituţiile Statului! Documente de la Primăria Beleţi-Negreşti, păstrate la Mănăstirea Râncăciov. Ambele instituţii au luat foc!

Tema pentru Ziua Pământului 2023 este Investește în Planeta Noastră: Banii, ingeniozitatea și resursele sunt disponibile pentru investițiile de care are nevoie planeta – dar toți trebuie să facem un pas înainte și să contribuim cu partea noastră. Tema din acest an este un apel adresat guvernelor, companiilor și persoanelor fizice să investească într-un viitor mai bun pentru planetă.  Evenimentele organizate în această zi includ curățarea parcurilor și plajelor, plantarea de arbori, campanii de reciclare și alte activități menite să crească conștientizarea cu privire la importanța protejării mediului înconjurător.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită