Web Analytics

2000 de oameni au strigat la Piteşti: „Vrem justiţie, nu corupţie!”

de | 1.02.2017 18:08 | Actualitate

Proteste fără precedent la Piteşti faţă de măsurile luate de Guvern în ceea ce priveşte modificarea Codului Penal. Aproape 2.000 de oameni s-au adunat în Piaţa Vasile Milea, scandând printre altele: „La venirea nopții, eliberați hoții!”, „Vrem justiție, nu corupție”, „Aici nu te pitești, vă vedem” şi „DNA, să vină să vă ia!”. Dacă în jurul orei 18.30 erau aproximativ 500 de protestatari, în doar o oră numărul lor a crescut de patru ori.

miting 2

Din Piaţa Milea, oamenii au mărşăluit până la Primăria Piteşti şi la sediul PSD, unde scandările de nemulţumire au continuat. Apoi au pornit pe B-dul. Republicii, până în Piaţa Muntenia, de unde au revenit pe Victoriei şi înapoi în Piaţa Milea, de unde au plecat, iarăşi pe B-dul. Republicii.

 

miting 1

„Am ieşit în stradă fiindcă nu mă mulţumeşte această ordonanţă de urgenţă. Consider că ţara noastră avea nevoie de alte măsuri care să aducă puţină bunăstare şi lumină. Nu putem să-i plângem pe deţinuţii care au făcut atâtea porcării şi să nu ne uităm la bolnavii din spitale care stau doi-trei în pat sau cum am văzut la televizor. Stăteau pe scaune în loc de paturi. Să ne gândim la copiii ăia care s-au înnecat în toalete, la bătrânii care nu au medicamente, erau alte priorităţi. Eu cred că dacă ordonanţa asta venea după ce se luau alte măsuri, poate nici lumea nu era atât de revoltată, însă s-a trecut prea repede la această ordonanţă, prea pe furiş, prea nediscutată. N-am nimic contra PSD-ului, nu am culoare politică, dar nu trebuia să facă asta.”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Angela Lenoiel, 62 de ani.
 
cristi
 
“Am ieşit pentru un viitor mai bun pe care-l merită copiii noştri. Mă aşteptam ca Guvernul să facă ce a făcut aseară, ăştia sunt, nu ai cu cine. O să încercăm să-i facem să ne audă. Am ieşit cu fetiţa. În stradă. Pentru ea îmi doresc o ţară cinstită.”, a declarat Cristi (foto, alături de familie), 38 de ani.
 
De precizat că mitingul nu a avut autorizaţie de desfăşurare.
 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii