Web Analytics

200.000 lei pentru românii din diaspora care vor să deschidă o afacere în ţară

de | 5.08.2022 13:10 | Actualitate, Home

Românii din diaspora care doresc să revină în ţară şi să investească într-o afacere pot obţine finanţare de până la 200.000 lei prin intermediul programului Start-Up Nation, precizează Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.
Suma maximă, în valoare de 200.000 lei, poate fi obţinută dacă se vor crea prin proiect cel puţin două locuri de muncă full time. Aplicanţii care îşi asumă, în schimb, crearea unui singur loc de muncă, vor putea primi maximum 100.000 lei. Suplimentar, firma beneficiară trebuie să vină cu o cofinanţare în procent de cel puţin 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Citește și: Piteşti, centru metropolitan incluzând alte 22 de localităţi


Pentru a accesa programul, în plus faţă de condiţiile standard impuse de procedură, românii din diaspora trebuie să facă dovada domiciliului sau rezidenţei în străinătate în ultimele 12 luni până la momentul înscrierii, printr-un permis de şedere/dovadă de stabilire, viză de rezidenţă/de lungă şedere sau certificate de rezidenţă.
Înscrierile se fac exclusiv online, pe platforma granturi.imm.gov.ro, până la 1 septembrie. Bugetul total este de 20.031.000 lei. Obiectivul este de a finanţa 1.000 de beneficiari.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *