Web Analytics

20 IULIE – ZIUA AVIAȚIEI ROMÂNE ȘI A FORȚELOR AERIENE

de | 20.07.2020 08:21 | Actualitate

O ceremonie militară şi religioasă va fi organizată în Capitală la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, luni, cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene.

În semn de omagiu pentru eroii aviatori, cerul va fi survolat de mai multe avioane și elicoptere. Printre „vedetele” show-ului aviatic se vor număra și 15 avioane de luptă F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române.

La eveniment vor participa ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu și șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Viorel Pană, luni, începând cu ora 10.00.

„În semn de omagiu pentru eroii aviatori, la verticala monumentului vor trece aeronave militare din dotarea Forţelor Aeriene Române, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, aeronave civile din dotarea Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă și Aeroclubului României din subordinea Ministerului Transporturilor, o aeronavă de transport pasageri din dotarea Tarom, aeronavele echipei independente de acrobație aeriană Iacării Acrobați, precum și aeronave civile din dotarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli”, transmite MApN.

Ceremonia va fi organizată în format restrâns, cu respectarea limitărilor impuse pentru prevenirea și combaterea noului coronavirus.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloților.

La 17 iunie, în urmă cu 110 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet cu un aeroplan de concepţie proprie pe teritoriul ţării noastre.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii