Web Analytics
scris duminică, 04.02.2024

20 de camere video împotriva mafiei lemnului în Argeș

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a lansat, la sfârșitul anului trecut, licitația pentru dezvoltarea sistemului național de monitorizare video a fondului forestier.

20 de camere video împotriva mafiei lemnului în Argeș

Demersul a fost solicitat, în ultimii ani, de societatea civică și activiștii implicați în lupta tăierilor ilegale de păduri, dar, în ciuda discuțiilor și promisiunilor, inclusiv la nivel de Minister și conducere Romsilva, a fost amânat.

Citește Romsilva anticipează că va pierde 100 de milioane de lei în acest anși

  Potrivit SEAP, este vorba despre un contract în valoare de 8,9 milioane de euro pentru instalarea de camere de supraveghere în 350 de locații peste tot în România. Suma deși importantă, este foarte mică în comparație cu pierderile economice anuale cauzate de tăierile ilegale de păduri, estimate la miliarde de euro în fiecare an (6 miliarde, conform Raportului de țară pentru România, al Comisiei Europene, aferent anului 2020).

Un proiect pilon implementat în Mureș și Bacău a scos la iveală mai multe furturi de material lemnos, infracțiuni în care sistemul SUMAL a fost păcălit. Din păcate, aparatura a fost vandalizată iar camerele inactivate…

 Județele cu cele mai multe camere instalate se regăsesc județele Suceava (44 locații), Neamț (22 de locații), Alba (20 de locații), Argeș (20 de locații), Hunedoara (16 locații), Maramureș (15 locații), Bacău (14 locații), Bistrița Năsăud (12 locații) și Caraș Severin (12).

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Degeaba!Asta a lemnului e doar o mica parte a mafiei PSD.Daca tot ei gestioneaza camerele si deciziile in instanta,nu se va intanpla nimic.Aia de fura iau doar cat sa traiasca.Grosul pleaca catre militie,primari,prefecti,parlamentari…sau austrieci.Si mai zicea mafia PSD (cand erau FSN) ca „noi nu ne vindem tara”.Si acu circul cu ciolacu care-i face magari pe colegii lui parlamentari ca nu vor sa mareasca pensiile,cand aia fac ce au stabilit impreuna ,la partid(cu usile inchise).Ca sa elimine pensiile speciale nu l-am auzit combatand atat,sau sa gaseasca solutie sa nu mai dicteze CCR in detrimentul interesului national(de parca CCR ar fi guvernul statului paralel al lui Dragnea,Firea,Nastase,Ponta,Gioana si Ciolacu).Asta e tara pe care vreti sa o lasati copiilor de votati 30% iarasi cu mafia?

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *